2 csomag babapiskóta
3 dl főtt kávé (cukorral édesítve)
2 csomag karamelles pudingpor
6 evőkanál cukor
7 dl tej
3 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix
6 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
5 evőkanál főtt fekete kávé
A babapiskóta felét egy tálba tesszük. Rakjuk szorosan egymás mellé, hogy később majd könnyen szeletelhessük. A langyos édes kávé felét rálocsoljuk. A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. Azért használunk kevesebb tejet, hogy sűrű pudingot kapjunk. A habot a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, hozzákeverjük az 5 evőkanál kávét és ha kihűlt a habhoz keverjük. A kihűtött pudingot is belekeverjük, majd a felét a piskótára kenjük. A másik adag babapiskótával befedjük és a maradék kávéval lelocsoljuk. A krémmel befedjük. Csokireszelékkel díszíthetjük, hűtőbe tesszük amíg a krém szilárddá válik és fogyaszthatjuk is.
Ne locsold a kávét hanem egy pillanatra mártsd bele a piskótát és nem fog tocsogni
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük add...
Elkészítési idő:A tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, és óvatosan beleforgato...
Elkészítési idő:kézzel összegyurod, elvalasztod kétfelé,majd kinyujtod, majd kiszaggatod az egyik felét lyukasra a másik felét pedig simara.50-50 db lesz belőle. ha kihűlt szilvalekvarral kentem k...
Elkészítési idő: