Családireceptkönyv.hu

Boszorkánymáglya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.

A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.

A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!

Boszorkánymáglya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Főzött krém tortába
Főzött krém tortába

az alapból lehet vaniliás krémet vagy diósat is készíteni .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Balaton szelet
Balaton szelet

Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Nekem kicsit lágy lett a tészta, de a pihenés után tökéletes lett A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Orosz mákos szelet
Orosz mákos szelet

A mákos réteg: A porcukrot, a tojásokat és a citrom levét és az alapos tisztítás után lereszelt héját habosra kavarjuk a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a sütőport...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk