16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
A tepsit (25*37-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A cukrot a tojássárgákkal, vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk a vizet is. A szárazanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA TORTA ELKÉSZÍTÉSE: A kókuszreszeléket aprítógépben finomra daráljuk (Electrolux aprító) A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük: (kakaó, dió, kókuszreszelék,só,szódabika...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz