Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Házi almás krémes


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10-12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kész, mélyhűtött leveles tészta
» sütőpapír
» porcukor
» só
» 4 tojás
» 4 dl tej
» 1 vaníliarúd
» cukor
» étkezési keményítő
» 2 dl tejszín
» 4 zöldalma
» 5 dkg vaj
» 5 dkg cukor

Elkészítés:


A leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat felvágjuk 8 egyforma téglalapra, és helyezzük sütőpapírral borított sütőlapra. Szitáljunk rá porcukrot, majd terítsünk rá egy sütőpapírt, és egy másik sütőlapot helyezzünk a tetejére nehezéknek. Tegyük be a sütőbe és 180-200 C fokon 15-16 perc alatt süssük aranybarnára.

Közben egy lábasban vajjal cukrot karamellizálunk, és adunk hozzá egy csipet sót. Az almákat meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd a már borostyános színű sós karamellához adjuk. Lassan, alacsony hőfokon, csak a serpenyő mozgatásával aranyszínűre pároljuk. Közben elkészítjük a cukrászkrémet. Egy kevés étkezési keményítőt elkeverünk hideg tejjel és felforraljuk és adunk hozzá egy kis csipet sót. A négy tojássárgáját cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk fél rúd vanília kikapart magjait. Majd e kikevert tojáshoz hozzákeverjük a forró tejet, összekeverjük. Vissza öntjük a lábasba és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Majd kihűtjük. Közben felverjük a tejszínt, amit összeforgatunk a kihűtött cukrászkrémmel. Végül a tésztalapokra először krémet halmozunk, majd ráhelyezzük a karamellizált almát végül a tetejére egy újabb lapot, és így megtöltjük a krémeseket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az arany színűre, ropogósra sült vékony tésztalapok közé a tejszínes, vaníliás krémre karamellizált alma kerül. Az így elkészült almás krémes egyszerűen felejthetetlen.

Házi almás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyes pite
Meggyes pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Klasszikus képviselőfánk
Klasszikus képviselőfánk

1.Felforraljuk a vizet egy csipet sóval és a Ramával. Egyszerre belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön addig pirítjuk (kb. 2 perc), amíg a massza elválik az edény falától. Lehúzzuk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Piskóta
Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével kikeverjük, a fehérjét a cukor másik felével habbá verjük, először alacsony, majd magas fokozaton. Ezután a kikevert sárgáját...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anya
Képviselő fánk
Képviselő fánk

A vizet a vajjal felforraljuk, állandó kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet és a csipet sót, addig főzzük, míg az edény oldaláról le nem válik. Levesszük a tűzről, egyenként be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk