Tésztához:
4 tojás
4 ek hideg víz
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 vaníliás cukor
1 tk sütőpor
1 ek olaj
Krémhez:
2 cs epres pudingpor (főzős)
2,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
350 g natúr joghurt
2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 ek zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat s közben kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojás sárgákat, majd az olajat és a kakaóval,sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 23*38 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzákeverjük a pürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúra verjük.
A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára, majd olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 C fokon megsütjük. (kb. 20-25 perc)...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krém elkészítése: A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral, a pudinporral, és a 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk és hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 lapot sütünk, 180 fokon.
Elkészítési idő: 5-10 perc Nehézség: Könnyű