1 csomag leveles tészta (vagy sütött leveles tészta)
A krémhez:
1,25 liter víz
240 g vaniliás pudingpor
kb.15-20 dkg porcukor
20 g vaníliás cukor
6 db tojásfehérje
1/2 liter Hulala
A leves tésztából két lapot sütök nagy gáztepsi hátán. Az egyik lapot sütés után kockára vágom. (kb. 5x4) lesz 20 szép nagy kocka.
A pudingport a kétféle cukorral sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük - az előzőleg keményre vert 6 db tojásfehérjét, és óvatosan, lehetőleg lukas fakanállal- alulról felfelé pár percig együtt főzzük.
Az egyik megsült lapot visszatenni a formába, köré alufóliából keretet hajtogatunk. (nekem van kapcsos tepsi formám) Forrón ráönteni a megfőtt krémet.
Kihűtjük. Addig felverjük a Hulalát keményre, és a kihűlt krémre simítjuk.
Rátesszük a már felkockázott lapot (én csokival bevontam), és hűtőbe tesszük jó pár órára. (másnapig)
6 részre, sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük az almát. Fél liter vízben 20 dkg cukorral felfőzzük (10 perc). 3 dl hideg vízzel elkeverjük a pudingot, majd a cukorral felfőzött almához öntjük és addig keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 30x32 cm-es tepsit olajjal kikenünk, liszttel beszórunk. A lisztet a kakaóval elkeverjük, átszitáljuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaós lapok: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozd jól össze, majd felezd el, és két kb. 24 * 36 cm-es (amekkora a tepsid) lapot nyújts ki belőle. Ne ijedj meg, nagyon vékony lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű