A tésztához
40 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
25 dkg vaj
apró csipet só
2 dl tejföl (20%-os)
A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
10 dkg kristálycukor
1 db citrom (héja, és leve)
1 dl 2,8%-os tej
A szóráshoz
20 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
1
A réteslisztet a vajjal elmorzsolom.
2
A többi hozzávalóval tésztát gyúrok.
3
Elkészítem a tölteléket. Összekeverem a mákot a cukorral, citrom levével és héjjával, majd annyi tejjel, hogy ne túl lágy töltelékem legyen.
4
Kinyújtom a tésztát 2 mm vastagságúra és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
5
Kiskanálnyi töltelékeket teszek a tésztára és feltekerem kifli alakúra.
6
Sütőpapíros lemezre pakolom.180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütöm.
7
Vaníliás porcukorba hempergetem.
8
Aki szereti természetesen elkészítheti dió, illetve lekvár töltelékkel is.
A lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz három evőkanál cukrot és két evőkanál vizet adunk, ezekkel együtt habosra keverjük. A lisztbe beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Törd össze késbetétes robotgépben a kekszet (vagy tedd bele egy vastagabb uzsonnás tasakba és a tasakon keresztül hús klopfolóval törd össze egy fa deszkán), majd add hozzá az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElfelezzük két részre a krémet. Töltjük,lap, fele krém,lap, 1kisüveg baracklekvár,lap,megmaradt krém. 1egész napot hűtőben pihenjen ,másnap gőz fölött olvasztunk csokit,2táblát k...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes