A tésztához
40 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
25 dkg vaj
apró csipet só
2 dl tejföl (20%-os)
A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
10 dkg kristálycukor
1 db citrom (héja, és leve)
1 dl 2,8%-os tej
A szóráshoz
20 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
1
A réteslisztet a vajjal elmorzsolom.
2
A többi hozzávalóval tésztát gyúrok.
3
Elkészítem a tölteléket. Összekeverem a mákot a cukorral, citrom levével és héjjával, majd annyi tejjel, hogy ne túl lágy töltelékem legyen.
4
Kinyújtom a tésztát 2 mm vastagságúra és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
5
Kiskanálnyi töltelékeket teszek a tésztára és feltekerem kifli alakúra.
6
Sütőpapíros lemezre pakolom.180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütöm.
7
Vaníliás porcukorba hempergetem.
8
Aki szereti természetesen elkészítheti dió, illetve lekvár töltelékkel is.
Az időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fenn
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű