A tésztához
40 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
25 dkg vaj
apró csipet só
2 dl tejföl (20%-os)
A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
10 dkg kristálycukor
1 db citrom (héja, és leve)
1 dl 2,8%-os tej
A szóráshoz
20 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
1
A réteslisztet a vajjal elmorzsolom.
2
A többi hozzávalóval tésztát gyúrok.
3
Elkészítem a tölteléket. Összekeverem a mákot a cukorral, citrom levével és héjjával, majd annyi tejjel, hogy ne túl lágy töltelékem legyen.
4
Kinyújtom a tésztát 2 mm vastagságúra és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
5
Kiskanálnyi töltelékeket teszek a tésztára és feltekerem kifli alakúra.
6
Sütőpapíros lemezre pakolom.180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütöm.
7
Vaníliás porcukorba hempergetem.
8
Aki szereti természetesen elkészítheti dió, illetve lekvár töltelékkel is.
A tészta elkészítése: A tojássárgáját a porcukorral elkeverjük, majd 8 kanál vizet apránként hozzáadva 30 percig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amit a sütőporral és a kakaóval e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásból kakaóspiskótát sütünk. Amíg hül, elkészítjük a krémet. A pudingot a tojássárgájával a van.cukorral a tejben sűrűre főzzük, hűtjük. A 15 dkg vajat habosra keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat félbevágjuk, a juice, cukor, citromhéj hozzáadása után, felfőzzük egy kicsit. Ez kb. 3 perc, kevergessük meg néha. Egy kis edényben keverjük össze a zselatint a vízze...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes1. Pripravíme si cesto. Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, postupne pridáme teplú vodu a olej. Nakoniec pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo vopred vyhria...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű