Családireceptkönyv.hu

Mákos hókifli


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 120 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
40 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
25 dkg vaj
apró csipet só
2 dl tejföl (20%-os)

A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
10 dkg kristálycukor
1 db citrom (héja, és leve)
1 dl 2,8%-os tej

A szóráshoz
20 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés:


1
A réteslisztet a vajjal elmorzsolom.

2
A többi hozzávalóval tésztát gyúrok.

3
Elkészítem a tölteléket. Összekeverem a mákot a cukorral, citrom levével és héjjával, majd annyi tejjel, hogy ne túl lágy töltelékem legyen.

4
Kinyújtom a tésztát 2 mm vastagságúra és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

5
Kiskanálnyi töltelékeket teszek a tésztára és feltekerem kifli alakúra.

6
Sütőpapíros lemezre pakolom.180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütöm.

7
Vaníliás porcukorba hempergetem.

8
Aki szereti természetesen elkészítheti dió, illetve lekvár töltelékkel is.

Mákos hókifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas muffint
Fahéjas muffint

1. A muffin formákat kibéleljük papírral. 2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, a papírkapszlikba kanalazzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 3. A vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Vendégváró sütemény
Vendégváró sütemény

A barna lap: A szalakálit langyos tejben megfuttatjuk és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk. A piskóta: Szétválasztjuk...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csokis tiramisu
Csokis tiramisu

Főzd le a kávét, és hagyd hűlni. A csokoládét törd össze egészen finomra, vagy reszeld le. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd össze a mascarponéval és a porcukorral. Dolg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk