6 db közepes méretű alma
20 dkg keksz
15 dkg natúr krémsajt /tömlős/
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
½ cs. vaníliás pudingpor
5 dkg mandula
fahéj /őrölt/
Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem. Négyes osztást rajzolok rá.
A sajtkrémet 3 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem. Ezt is négyes osztással bejelölöm.
A kekszet, attól függően, hogy kerek vagy szögletes /én kerek, Albert kekszet használtam/ egy megfelelő tálba /18 cm átmérős/ elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy osztásnyi almát kentem rá, erre kerül egy osztásnyi krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A mandulát durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt mandula.
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd közepes méretű vajazott tepsi hátán (nekem 35x22 cm) külön-külön két lapot sütünk belőle. Nyújtáskor eléggé rag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűScurgeti sucul de ananas de la o conserva, intr-un bol mic. Scufundati rapid fiecare biscuit in suc si puneti-i intr-un inel detasabil (diametrul 22 cm), acoperiti cu biscuiti doar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, tojásokat, mézet és a vajat gőz felett kikeverem kézi habverővel egy nagyobb tálba úgy, hogy a massza sűrűsödjön meg. Körülbelül fele lesz belőle. Beleteszem a szódabi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük és félbe vagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és a héját, a cukrokat és a sót. A tejszínt felverjük a habfi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű