A tésztához: egy csésze (230 ml) olaj, 2 csésze víz, 2 csésze liszt, egy kevés só, 6 tojás.
A krémhez: 500 ml tej, 65 gramm cukor, 110 gramm liszt, 200 ml édesített, folyékony tejszín, egy kanál vanília eszenc, 3 tojás.
A csokoládé bevonathoz: 150 gramm tejcsokoládé, 40 gramm vaj.
A tészta: Tegyük egy edénybe a vizet, az olajat és a sót. Addig kavargassuk, míg felfő, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet, úgy, hogy egyenletes, csomómentes legyen. Mikor egy kicsit kezd kihűlni a keverék, adjuk hozzá, és keverjük jól el a tojásokat is. Ezután tegyük egy zacskóba, vágjuk ki a végét, és kb. 8*1, 5 cm-es fánkokat formázzuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Hagyjunk közöttük helyet. Kezdetben erősebb legyen a tűz, majd 15 perc után lentebb húzhatjuk kicsit. Hagyjuk, míg közepes barnára pirulnak.
Krém: Tegyük egy duplafalú edénybe az tojást, a cukrot és a lisztet. Lassan kezdjük el kavargatni, majd óvatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen. Majd tegyük a tűzre, és főzzük össze, míg krém állagú lesz, aztán adjuk hozzá a vaníliát is. A végén, levéve a tűről, takarjuk le egy fóliával, és hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük hozzá a tejszínt. Vágjuk ketté a tésztákat, és töltsük meg ezzel a krémes vaníliás kencével, majd helyezzük rá a tetejüket.
Csokoládé öntet: Tegyük egy edénybe a csokoládét és a vajat, és gőz fölött olvasszuk össze őket, majd csorgassuk rá az ekler tetejére.
Először is megcsináljuk a pudingot. A tejjel elkeverjük, a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük és készre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a száraz hozzávalókat...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő:kkor íme a recept: 80 dkg lisztet,20 dkg zsírt,30 dkg cukrot, 2 tojássárgáját,2 dl tejet,1 vaníliás cukrot, 1 sütőport alaposan összedolgozunk, majd kb. 3 cm átmérőjű golyókat form...
Elkészítési idő: