8 tojásból piskótát készítünk:
a 8 tojássárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral, a 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük szintén 10 dkg kristálycukorral. 20 dkg liszbe keverünk fél csomag sütőport.
A cukros tojássárgához keverjük a habot, majd adagonként a a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, kikent tepsiben megsütjük.
Krém:
3 dl tejet, szűk 3 evőkanál lisztet, kevés vanília ízű pudingport és 2 kanál cukrot összefőzünk.
25 dkg Rámát 25 dkg porcukorral és kevés rumaromával habosra keverünk.
Ha a főzött krém teljesen kihűlt, összedolgozzuk a margarinos krémmel.
Összeállítás:
a piskótára kenjük a krémet, tetejére fejtett meggyet szórunk és bevonjuk olvasztott csokival (tortabevonó, nyuszi vagy télapó figura)
Rózsika sütije
1 csomag leveles tészta. Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük( 25×35 cm tepsi tetején,120 °C fokon),ebből 1 lapot úgy sütünk meg,hogy kockára megvágjuk,hogy ha megsül,k...
Elkészítési idő:Tészta: A cukrot, tojást és a zsírt habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd összegyúrom. Dió nagyságú gömböket formázok, majd formába nyomom és tepsibe rakva kis...
Elkészítési idő:1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral. A margarint kissé megolvasztjuk (én mikróban szoktam), majd hozzátesszük a liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd a...
Elkészítési idő: 40 percA tojásfehérjét felverjük a cukorral.Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmérőjű köröket) . Laponként 10-15 percet sütjük 220 °-on. A kr...
Elkészítési idő: 1 óra