menu

Családireceptkönyv.hu

Zsuzsi szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói 20 x 30-as tepsihez:

4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/2 cs sütőpor
1 ek kakaó

Krém hozzávalói:

3 dl tej
3 púpozott ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Csokoládémáz:

15-20 dkg porcukor
2 ek kakaó
4-5 ek forró víz
2 dkg margarin

Elkészítés:


Az egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz.

A lisztet összekeverni a sütőporral, majd átszitálni.
Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalanként a cukros-tojáshoz keverni.

Végül belekanalazni a darált diót, és hozzáadni a kakaót, majd így is jól kikeverni.

A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyni kicsit hűlni, majd papírral együtt kiemelni, rácsra tenni, majd teljesen kihűteni.

Az egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz.

A lisztet összekeverni a sütőporral, majd átszitálni.
Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalanként a cukros-tojáshoz keverni.

Végül belekanalazni a darált diót, és hozzáadni a kakaót, majd így is jól kikeverni.

A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyni kicsit hűlni, majd papírral együtt kiemelni, rácsra tenni, majd teljesen kihűteni.

A porcukrot összekeverni a kakaóval, majd hozzáönteni az olvasztott margarint.

A vizet felforralni, majd kanalanként hozzáadni a cukros-kakaós keverékhez, és közben fakanállal jól kikeverni. Addig keverni, hogy egy sűrű, sima állagú massza legyen belőle. (a vizet apránként adagolni hozzá, mert lehet nem kell bele mind, nehogy túl híg legyen a máz)

Az elkészült csokoládémázat a krém tetejére csorgatni, majd óvatosan, egyenletesen elsimítani. Pár óra alatt a máz teljesen megdermed. (érdemes előző nap megsütni, így az ízek jól összeérnek, és a csokoládémáz is teljesen megdermed)

Tálalás előtt a süteményt hideg vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeletelni, majd úgy kínálni.

Zsuzsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Karácsonyi gesztenyealagút
Karácsonyi gesztenyealagút

A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a fahéjat. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd ezt a tojássárgás masszába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sárika
Diótorta Keritől
Diótorta Keritől

Krém:A darált diót szárazon megpirítom. Felöntöm tejjel, összefőzöm. Annyi tej kell bele, hogy sűrű, puding-szerű legyen főzés után. Kihűtöm, aztán porcukorral kikevert vajjal hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Torta kardinális
Torta kardinális

180 fokban sütni, 180 fokban a habot száritani.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Narancstorta
Narancstorta

A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg íz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk