Családireceptkönyv.hu

Zsuzsi szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói 20 x 30-as tepsihez:

4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/2 cs sütőpor
1 ek kakaó

Krém hozzávalói:

3 dl tej
3 púpozott ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Csokoládémáz:

15-20 dkg porcukor
2 ek kakaó
4-5 ek forró víz
2 dkg margarin

Elkészítés:


Az egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz.

A lisztet összekeverni a sütőporral, majd átszitálni.
Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalanként a cukros-tojáshoz keverni.

Végül belekanalazni a darált diót, és hozzáadni a kakaót, majd így is jól kikeverni.

A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyni kicsit hűlni, majd papírral együtt kiemelni, rácsra tenni, majd teljesen kihűteni.

Az egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz.

A lisztet összekeverni a sütőporral, majd átszitálni.
Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalanként a cukros-tojáshoz keverni.

Végül belekanalazni a darált diót, és hozzáadni a kakaót, majd így is jól kikeverni.

A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyni kicsit hűlni, majd papírral együtt kiemelni, rácsra tenni, majd teljesen kihűteni.

A porcukrot összekeverni a kakaóval, majd hozzáönteni az olvasztott margarint.

A vizet felforralni, majd kanalanként hozzáadni a cukros-kakaós keverékhez, és közben fakanállal jól kikeverni. Addig keverni, hogy egy sűrű, sima állagú massza legyen belőle. (a vizet apránként adagolni hozzá, mert lehet nem kell bele mind, nehogy túl híg legyen a máz)

Az elkészült csokoládémázat a krém tetejére csorgatni, majd óvatosan, egyenletesen elsimítani. Pár óra alatt a máz teljesen megdermed. (érdemes előző nap megsütni, így az ízek jól összeérnek, és a csokoládémáz is teljesen megdermed)

Tálalás előtt a süteményt hideg vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeletelni, majd úgy kínálni.

Zsuzsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ani
Csokikrém
Csokikrém

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alapvajkrém (mindenhez felhasználható):
Alapvajkrém (mindenhez felhasználható):

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Méteres krémes
Méteres krémes

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Almás krémes glutén és cukormentes
Almás krémes glutén és cukormentes

Tészta Az almát megpucoljuk, és vékonyra felszeleteljük. A tepsibe sütőpapírt terítünk, megkenjük vékonyan olajjal, és erre szépen szorosan felsorakoztatjuk az almát. Tetejét f...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk