A tésztához:
2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
5 db tojás
A krémhez:
4 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
9 tojás fehérje
20 dkg porcukor
1.2 liter tej
3 dl habtejszín
A lapok készítése:
A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, összefőzzük.
Tűzről levéve ,15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db tojást egyenként belekeverünk.
2 lapot sütünk a tésztából 23 ×38 cm-es tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral, és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A krém készítése:
A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban (fazékban) 1 liter tejet forralunk, ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük.
Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig.
Rengeteg krém lesz belőle!
Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudingos masszával, ugyanis telis-tele lesz az edény krémmel!
A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet.
Hagyjuk kihűlni!
Ezután hűtőbe tesszük dermedni,kb 1 óra elég erre.
Ezután kemény habbá verjük a tejszínt,a krémre simítjuk és befedjük a másik lappal.
Hűtőbe tesszük és egy óra múlva szeleteljük.
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét a cukor felével keményre verem. A tojássárgájához adom a maradék cukrot azt is kicsit kihabosítom. Ebben elkeverem a felvert fehérjét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot. Összeállítjuk a tésztát. A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 190 fokra (5-ös fokozat gázsütőn), egy kb. 20x25 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk, rásimítjuk a sütőpapírt, és a tetejét is megkenjük kicsit. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: bő 1 óra Nehézség: KönnyűKakaós lapok készítése: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 24×36 cm-es (amekkora a tepsink) lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes