Tészta:
4 db tojás, 25 dkg porcukor,10 dkg meleg víz, 10 dkg étolaj, 26 dkg liszt, 1 cs sütőpor + 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál kakaó,
1 evőkanál víz
Krém.
15 dkg porcukor,,25 dkg vaj, 1 cs puncs pudingpor, 3 dl tej
Máz.
csokoládé,tej
4 db tojás sárgáját,25 dk porcukorral kikeverni,10 dk meleg vizet,és 10 dk étolajat hozzáadni.Ha már jól kikevertük,hozzáadunk 26 dk lisztet,,1 csg sütőporral,. Ketté vesszük a tésztát,,az egyik fele fehér lesz,a másik feléhez hozzá adunk 1 ek olajat, és 2 e k kakaót,és 1 e k vizet, A 4 tojás habját felverjük,és a kétféle tésztához keverjük. Őzgerinc formában megsütjük.
Krém:::15 dk porcukor,,25 dk vajat kikeverünk.
1 pudingot 3 dl tejben megfőzünk, és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
Tetejére csoki mázat teszünk.
A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém készítése A tojásokat habüstben ,gőz fölött melegítjük folytonos keverés mellett . Addig forrósítjuk ,míg annyira meleg nem lesz,hogy a felkockázott csokoládédarabok simán...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűTojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk (fehéredésig). Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, végül, óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. 160° sütjük 35 - 40 percig (tűpróba) Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű