Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

NOSZTALGIA KRÉMES


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg fagyasztott leveles tészta,
2 csomag vaníliás pudingpor,
4 dl víz,
3 evőkanál cukor, ha a tejszín nem cukrozott, akkor 6 evőkanál,
4 dl cukrozott tejszín,
1 csomag vaníliás cukor
porcukor a tetejére

Elkészítés:


A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen. Közben a pudingot megfőzzük a cukorral és a vízzel, és hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt, s amiikor már csak langyos a puding, fokozatosan adagolva összedolgozzuk a tejszínnel. A kihűlt lapokra rétegesen rákenjük a krémet. A tetejét porcukorral meghintjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A könnyebb szeletelés érdekében a 4. tésztalapot előre vágjuk fel kockákra és úgy tegyük az utolsó réteg krém tetejére.

NOSZTALGIA KRÉMES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmákos süti
Szezámmákos süti

A szezámmagot ledaráljukA tojássárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, a hozzávalókat beletesszük, elkeverjük, ekkor egy lágy “tésztát” kell kapjunkA tojásfehérjét kemény habbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi csokikrém
Párizsi csokikrém

A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie, ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el. Hozzákeverjük a kakaót.Majd amikor sima, bársonyos a krém és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Felhő szelet ☁️
Felhő szelet ☁️

◾️A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk és kinyújtjuk. ◾️Lisztezett, zsírozott tepsi hátoldalán megsütjük a lapokat. ◾️Rövid ideig 3-4 percig sütjük 200 fokra elő...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Omlós szalalkális krémes
Omlós szalalkális krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk