♥ TÉSZTA:
28dkg liszt,
22 dkg vaj
1 kanál ecet
csipetnyi só
tejföl (szükség szerint)
♥KRÉM:
1,5 liter tej
20 dkg cukor,
1 kanál zseletin,
4 cs vanília pudingpor
8-9 tojás fehérje
5dkg porcukor
♥Tészta:
28dkg lisztet, 22 dkg vajat vagy margarint,1 kanál ecetet, csipetnyi sót összegyúrunk annyi tejföllel, hogy nyújtható legyen. 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát, utána 2 lapot sütünk belőle,150 fokos sütőben.
♥Krém:
1,5 liter tejet, 20 dkg cukorral, 1 kanál zseletinnal, 4 cs vanília pudinggal sűrűre főzzük. 8-9 tojás fehérjét 5dkg cukorral habosra verjük,majd a forró krémhez keverjük óvatosan.És még melegen megtöltjük a lapokat,porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásokat szét választjuk. A fehérjét vízgőz felett verjük fel kemény habbá.Akkor jó,ha a mixer keverőjéről már nem csorog le a hab. A gőzről levesszük és hozzá keverjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA somlói galuska csokis piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és az elvegyített sütőport, lisztet, kakaó...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: Nehézelkészítés Piskóta A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet a tojássárgájával felváltva keverjük körkőrösen bele a fehérjehabba. A n...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű