♥ TÉSZTA:
28dkg liszt,
22 dkg vaj
1 kanál ecet
csipetnyi só
tejföl (szükség szerint)
♥KRÉM:
1,5 liter tej
20 dkg cukor,
1 kanál zseletin,
4 cs vanília pudingpor
8-9 tojás fehérje
5dkg porcukor
♥Tészta:
28dkg lisztet, 22 dkg vajat vagy margarint,1 kanál ecetet, csipetnyi sót összegyúrunk annyi tejföllel, hogy nyújtható legyen. 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát, utána 2 lapot sütünk belőle,150 fokos sütőben.
♥Krém:
1,5 liter tejet, 20 dkg cukorral, 1 kanál zseletinnal, 4 cs vanília pudinggal sűrűre főzzük. 8-9 tojás fehérjét 5dkg cukorral habosra verjük,majd a forró krémhez keverjük óvatosan.És még melegen megtöltjük a lapokat,porcukorral meghintve tálaljuk.
◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️A vizet melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a margarint, az édesítőt, a sót és megvárjuk, míg teljesen elolvadnak a meleg vízben. ◾️Ezután hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 120 percA tojassargakat a cukorral habosra kavartam,utana hozzaadtam az olajat majd a tejet,utana a citrommal felfuttatott szodaport,majd ezzel is kavartam,utana a lisztet aprankent hozza...
Elkészítési idő: 90 percA hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük, majd a sütemény tésztáját kizsírozott tepsibe öntjük – én kisebb mennyiséget készítettem, ezért egy szűkebb 10X25 centis kenyérformát h...
Elkészítési idő: