3 tojássárgája
3 evőkanál vaj
2 bögre tej
4 púpos evőkanál cukor
fél evőkanál liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre.
Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett
Amikor már megjelentek a buborékok, még további három percig. Ezután vedd le a tűzről.
A tojások sárgáját tedd egy tálba
Fél bögrényi forró keverékkel keverd el
Aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.
Főzd így együtt őket egy-két percig
Vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van.
Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek, vagy fogyaszd melegen, ahogy jólesik.
A margarint hozzáadjuk a vízhez, majd egy csipet sóval felforraljuk. Miután a margarin már felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és jó alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha a tészta már nem...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krémhez először kikeverjük a tojássárgáját a 20 g cukorral és a kikapart vanília magjával. Amikor habos, hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét felverjük a 60 g cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A legjobb – amennyiben rendelkezünk késes aprítóval -, hogy ha abban daráljuk meg a diót, és amikor már elég jól összeaprította a gép, beledobjuk a két tojás sárgáját, az egyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal, vagy a margarinnal tovább keverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva. Elfelezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes