menu

Családireceptkönyv.hu

mézes krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


a lapokhoz:

45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipetnyi só
3 dkg zsír
2 evőkanál méz
1 egész tojás
3 evőkanál tej
1 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj

Töltelékhez

3 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor vagy 3 csapott evőkanál gríz
25 dkg margarin /vaj/
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
kb.20 dkg lekvár /s.barack vagy más savanykás lekvár/

Elkészítés:


A cukrot, a zsírt, a tojást, egy csipet sót, a mézet egy lábosban összekeverjük és tűzhelyen, folyamatosan keverve, néhány percig összefőzzük, apránként a tejet is hozzáadjuk. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával összekevert lisztet és összegyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni, ha nagyon ragad, akkor lisztet adjunk hozzá. A tésztát rúd formára alakítjuk és négyfelé osztjuk.
Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán/vagy sütőpapír/, 200 fokra előmelegített sütőben. Sötét zsemleszínűre kell sütni, de vigyázzunk nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc laponként. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.
Töltelék készítése: a tejet a pudingporral vagy a grízzel megfőzzük, kihűlésig keverjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral habosra kevert margarint.
Összeállítás: a tölteléket kettéosztjuk. Az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal beborítjuk, amit csoki mázzal vonunk be. A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat vagy sütőmargarint.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a sütit legalább 2 nappal a fogyasztás előtt kell elkészíteni, hogy megpuhuljon!
Én a lapokat megkenem vékonyan rummal, így előbb puhul és már másnap szeletelhető.
A tetejére a csoki máz helyett mindig márványos mázat készítek!
Keresd a receptek között: márványos máz!

mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrótorta
Túrótorta

4 tojásból piskótát sütünk. 2 cs. túrót, 20 dkg porcukrot, 1 van. cukrot, 1 dl citromlevet összekeverjük. Tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a túróhoz. 1 cs. zselatint 1 dl hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajorkrémes epres kosárka
Bajorkrémes epres kosárka

1. A réteslapokat 8 részre osztjuk, felvágjuk, majd a kis lapocskákat vékonyan lekenjük olvasztott vajjal és kettőt-kettőt egymásra teszünk. 2. Az így elkészített réteslapokat mu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes
Krémes

A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

-Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk --Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk