Családireceptkönyv.hu

mézes krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


a lapokhoz:

45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipetnyi só
3 dkg zsír
2 evőkanál méz
1 egész tojás
3 evőkanál tej
1 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj

Töltelékhez

3 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor vagy 3 csapott evőkanál gríz
25 dkg margarin /vaj/
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
kb.20 dkg lekvár /s.barack vagy más savanykás lekvár/

Elkészítés:


A cukrot, a zsírt, a tojást, egy csipet sót, a mézet egy lábosban összekeverjük és tűzhelyen, folyamatosan keverve, néhány percig összefőzzük, apránként a tejet is hozzáadjuk. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával összekevert lisztet és összegyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni, ha nagyon ragad, akkor lisztet adjunk hozzá. A tésztát rúd formára alakítjuk és négyfelé osztjuk.
Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán/vagy sütőpapír/, 200 fokra előmelegített sütőben. Sötét zsemleszínűre kell sütni, de vigyázzunk nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc laponként. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.
Töltelék készítése: a tejet a pudingporral vagy a grízzel megfőzzük, kihűlésig keverjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral habosra kevert margarint.
Összeállítás: a tölteléket kettéosztjuk. Az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal beborítjuk, amit csoki mázzal vonunk be. A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat vagy sütőmargarint.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a sütit legalább 2 nappal a fogyasztás előtt kell elkészíteni, hogy megpuhuljon!
Én a lapokat megkenem vékonyan rummal, így előbb puhul és már másnap szeletelhető.
A tetejére a csoki máz helyett mindig márványos mázat készítek!
Keresd a receptek között: márványos máz!

mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Erdélyi Raffaello szelet
Erdélyi Raffaello szelet

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy időben ada...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Nagyi házi krémese
Nagyi házi krémese

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Amikor összeállt, két darabra osztjuk, letakarjuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. A tésztákat lisztezett felülete...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Részeges mákos kocka
Részeges mákos kocka

A vajat, tojássárgáját, és a cukrot jól kikeverjük. Mákot, kakaót és szódabikarbónás lisztet adunk hozzá. Tejet öntünk hozzá, és jól megkeverjük. A tojás fehérjéből kemény hab...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
249. Banános/elefántkönny
249. Banános/elefántkönny

Piskótát megsütni. 38 x 23 tepsi. Ha kész 10 percig ,kicsit nyitott ajtajú sütőbe hagyni. Krém: Tojássárga ,cukor habosra keverni,hozzá tej,liszt sűrűre főzni.Hűlni hagyni. Vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk