5 tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj vagy 10 dkg vaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
Krém:
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
színezék
5 tojássárgáját 25 dkg cukorral kikeverjük. 1 dl étolajat vagy 10 dkg vajat, 1 dl langyos vizet lassan hozzáadjuk, és végül 25 dkg lisztet, ¾ csomag sütőport és az 5 tojás keményre vert habját. A tészta felét zsírozott őzgerincformába öntjük. A másik felébe 2 kanál kakaót keverünk, és azt egy másik formába öntjük.
Krém:
15 dkg porcukorral 25 dkg margarint jól kikeverünk, beleteszünk egy rumaromát. Tetszés szerint színezzük a krémet.
Máz:
20 dkg csokit felolvasztunk és 10 dkg vajat kavarunk hozzá.
Megfőzzük a pudingot és szobahőmérsékletűre hűtjük. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A margarint / vajat kivesszük a hűtőből és kisebb kockákra vágjuk, hogy minél előbb puha legyen....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTojások sárgaját, porcukrot, vizet , olajat habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, kakaóport, sütőport s lazán hozzákeverem a tojások fehérje kemény habját. Sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA tejből és pudingból sűrű krémet főzünk. A margarin és a cukrot habosra keverjük. Ha a főzött krém kihűlt összekeverjük őket. Az alsó lapot megkenjük a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű