5 tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj vagy 10 dkg vaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
Krém:
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
színezék
5 tojássárgáját 25 dkg cukorral kikeverjük. 1 dl étolajat vagy 10 dkg vajat, 1 dl langyos vizet lassan hozzáadjuk, és végül 25 dkg lisztet, ¾ csomag sütőport és az 5 tojás keményre vert habját. A tészta felét zsírozott őzgerincformába öntjük. A másik felébe 2 kanál kakaót keverünk, és azt egy másik formába öntjük.
Krém:
15 dkg porcukorral 25 dkg margarint jól kikeverünk, beleteszünk egy rumaromát. Tetszés szerint színezzük a krémet.
Máz:
20 dkg csokit felolvasztunk és 10 dkg vajat kavarunk hozzá.
ELKÉSZÍTÉS A tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabikar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPuding készítése: A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom,és fóliába csomagolva a hűtőbe teszem 20 percre. Addig a túrót összetöröm,összekeverem a tojássárgákkal,van. aromával,és az édesítővel. Fi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes