5 tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj vagy 10 dkg vaj
1 dl langyos víz
25 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
Krém:
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
színezék
5 tojássárgáját 25 dkg cukorral kikeverjük. 1 dl étolajat vagy 10 dkg vajat, 1 dl langyos vizet lassan hozzáadjuk, és végül 25 dkg lisztet, ¾ csomag sütőport és az 5 tojás keményre vert habját. A tészta felét zsírozott őzgerincformába öntjük. A másik felébe 2 kanál kakaót keverünk, és azt egy másik formába öntjük.
Krém:
15 dkg porcukorral 25 dkg margarint jól kikeverünk, beleteszünk egy rumaromát. Tetszés szerint színezzük a krémet.
Máz:
20 dkg csokit felolvasztunk és 10 dkg vajat kavarunk hozzá.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, a tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot keverünk, majd ó...
Elkészítési idő:Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: