A sütihez
3 db tojássárgája
10 dkg margarin nagyon puha
25 dkg porcukor
1 db citrom (1 nagyobb citrom leve és héja)
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2.5 dl tej
3 db tojásfehérje (habbá verni)
37 dkg meggybefőtt
A krémhez
20 dkg margarin
2 ek porcukor
2 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
5 dl tej
A mázhoz
0.5 dl meggylé
2 csomag tortazselé
2 ek cukor
A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd hűtőbe rakjuk felhasználásig!
A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a levét, jól összekeverjük.
A 25 dkg lisztet összekeverjük az 1 cs sütőporral, apránként összekeverjük a vajas krémmel, majd gyorsan beleöntjük a 2,5 dl tejet, jól összekeverjük, majd végül hozzákeverjük a tojások felvet habját, amit előzőleg már felvertünk!
Beleöntjük a kivajazott tepsibe, és beleszórjuk az összes meggyet, amit előzőleg jól lecsepegtettünk, és egyenként átválogattunk, mert olyan soha nem volt, hogy a magozott meggyben ne lett volna itt-ott egy két mag. (Az én gázsütőmben 3-as fokozaton, kb 160 C fokon, középhőmérsékleten kb 25 perc, gyorsan megvan, mert vékony a tészta. Tűpróba sosem árt, én mindig csinálok!)
Krém elkészítése: a 2 cs pudingport összekeverjük 2 ek kristálycukorral és kis tejjel, amit az 5 dl-ből veszünk el, csomómentesre jól kikeverjük, majd sűrűre felfőzzük a maradék tejjel.
A tűzhelyről lehúzzuk, és rögtön folpackkal szorosan letakarjuk (így nem bőrösödik meg a teteje). Majd hagyjuk kihűlni.
A nagyon-nagyon puha 20 dkg margarint 2 ek porcukorral és a 2 cs vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverjük, ha a puding már kihűlt, kanalanként adagoljuk a vajas krémhez, és jól kikeverjük, hogy a végén az egész jó habos legyen.
Ha kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére a krémet egyenletesen. Majd az egészet visszarakjuk 1 órára a hűtőbe.
Máz elkészítése: a 2 cs piros zselét összekeverjük szárazon 2 ek kristálycukorral, hozzáöntjük a 0,5 dl meggylevet, felforraljuk folytonos keverés mellett, és mikor érezzük hogy kezd sűrűsödni (forrástól számítva pár másodperc), evőkanállal szépen a hűtőből kivett krém tetejére locsolgatjuk, eloszlatjuk tetszés szerinti vastagságban (nem kell az összeset rákenni, ha sokalljuk).
Ha megdermedt a zselé a hideg krémen, a maradék zselét újra melegíthetjük (ettől újra felolvad), és szépen kanállal mintákat lehet csepegtetni-húzni a tetejére össze-vissza, hogy szép külsőt kapjon.
Sütés hőfoka: 160 °C
Tepsi mérete: 37x26
Sütés ideje: 25 perc
.tészta.....a tészta anyagait összeállítjuk és három lapot sütünk belőle .krém......a tejet és a lisztet összefőzzük és félre tesszük kihűlni. a margarint a cukorral kézi erővel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverjük. 2.Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük. 3.Frissen, melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 db egész tojást (szétválasztás nélkül) kikavarom a cukorral, belekavarom a mascarponet, majd óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt. A lefõzött feketekávéba beleteszem a ruma...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű◾️A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk és kinyújtjuk. ◾️Lisztezett, zsírozott tepsi hátoldalán megsütjük a lapokat. ◾️Rövid ideig 3-4 percig sütjük 200 fokra elő...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Közepes