menu

Családireceptkönyv.hu

262.Meggyes-krémes háromszög


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A sütihez
3 db tojássárgája
10 dkg margarin nagyon puha
25 dkg porcukor
1 db citrom (1 nagyobb citrom leve és héja)
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2.5 dl tej
3 db tojásfehérje (habbá verni)
37 dkg meggybefőtt

A krémhez
20 dkg margarin
2 ek porcukor
2 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
5 dl tej

A mázhoz
0.5 dl meggylé
2 csomag tortazselé
2 ek cukor

Elkészítés:


A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd hűtőbe rakjuk felhasználásig!
A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a levét, jól összekeverjük.
A 25 dkg lisztet összekeverjük az 1 cs sütőporral, apránként összekeverjük a vajas krémmel, majd gyorsan beleöntjük a 2,5 dl tejet, jól összekeverjük, majd végül hozzákeverjük a tojások felvet habját, amit előzőleg már felvertünk!
Beleöntjük a kivajazott tepsibe, és beleszórjuk az összes meggyet, amit előzőleg jól lecsepegtettünk, és egyenként átválogattunk, mert olyan soha nem volt, hogy a magozott meggyben ne lett volna itt-ott egy két mag. (Az én gázsütőmben 3-as fokozaton, kb 160 C fokon, középhőmérsékleten kb 25 perc, gyorsan megvan, mert vékony a tészta. Tűpróba sosem árt, én mindig csinálok!)
Krém elkészítése: a 2 cs pudingport összekeverjük 2 ek kristálycukorral és kis tejjel, amit az 5 dl-ből veszünk el, csomómentesre jól kikeverjük, majd sűrűre felfőzzük a maradék tejjel.
A tűzhelyről lehúzzuk, és rögtön folpackkal szorosan letakarjuk (így nem bőrösödik meg a teteje). Majd hagyjuk kihűlni.
A nagyon-nagyon puha 20 dkg margarint 2 ek porcukorral és a 2 cs vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverjük, ha a puding már kihűlt, kanalanként adagoljuk a vajas krémhez, és jól kikeverjük, hogy a végén az egész jó habos legyen.
Ha kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére a krémet egyenletesen. Majd az egészet visszarakjuk 1 órára a hűtőbe.
Máz elkészítése: a 2 cs piros zselét összekeverjük szárazon 2 ek kristálycukorral, hozzáöntjük a 0,5 dl meggylevet, felforraljuk folytonos keverés mellett, és mikor érezzük hogy kezd sűrűsödni (forrástól számítva pár másodperc), evőkanállal szépen a hűtőből kivett krém tetejére locsolgatjuk, eloszlatjuk tetszés szerinti vastagságban (nem kell az összeset rákenni, ha sokalljuk).
Ha megdermedt a zselé a hideg krémen, a maradék zselét újra melegíthetjük (ettől újra felolvad), és szépen kanállal mintákat lehet csepegtetni-húzni a tetejére össze-vissza, hogy szép külsőt kapjon.
Sütés hőfoka: 160 °C
Tepsi mérete: 37x26
Sütés ideje: 25 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós piskótás krémes
Diós piskótás krémes

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Joghurtos citromos szelet
Joghurtos citromos szelet

A tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Mirinda szelet
Mirinda szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes töltött keksz
Gluténmentes töltött keksz

A csokikrémhez a tejszín forráspontig hevítjük, majd az összedarabolt csokoládéra öntjük és simára keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a narancslikőr és ezekkel is kikeverjük. Felhaszn...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk