300 ml tej
6 tojássárgája
150 g cukor
30 g keményítő
250 g vaj
100 g csokoládé
a tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, a tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük. Simára kavarjuk, beletesszük a keményítőt és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik. A csokoládét darabokra tördeljük és a még forró krémhez kavarjuk, egy teáskanál vajjal együtt. Mikor a csokoládé felolvadt, fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük és a krémet lassan hozzákanalazzuk.
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a habot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Közben a habot felverj...
Elkészítési idő:Piskóta A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi...
Elkészítési idő:Eloszor megsutom a piskota lapot. Az 5 tojas sargajat ki kavarom 20 dk cukorral jo habosra,utana az 5 evokanal hideg vizet,utana a felvert tojas habot es a sutoporral elkevert lis...
Elkészítési idő: 90 perc