kb. 20 db babapiskóta,
15 deka vaj,
3 tojás,
15 deka porcukor,
5 evőkanál kakaó,
1-2 evőkanál rum,
2-3 deci tejszín,
2 evőkanál cukor
Finom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül óvatosan, nehogy összetörjön a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A tál aljára egy réteg krémet terítünk, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét krém, erre piskótasor jön, bomba alakban. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tetejére, oldalára krém kerüljön. Jégszekrényben legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy a hab nedvességétől a piskóta megpuhuljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és tetejére keserű csokoládéöntetet csorgatunk.
26 cm átmérőjű tortaformában hagyományos módon sütök két kakaós tortalapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágom. 8 egész tojást 30 dkg kristálycukorral gőz felett megfőzök álland...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=949366028526771&set=pcb.766581103492067&type=3&theater . Kb. ha 1 liter tejből csinálom, akkor 6-7 evőkanállal. Ha marad krém, mindig lefa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet az alapanyagokból elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát és a citromhéjat is hozzáadjuk. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt a p...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű