kb. 20 db babapiskóta,
15 deka vaj,
3 tojás,
15 deka porcukor,
5 evőkanál kakaó,
1-2 evőkanál rum,
2-3 deci tejszín,
2 evőkanál cukor
Finom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül óvatosan, nehogy összetörjön a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A tál aljára egy réteg krémet terítünk, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét krém, erre piskótasor jön, bomba alakban. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tetejére, oldalára krém kerüljön. Jégszekrényben legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy a hab nedvességétől a piskóta megpuhuljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és tetejére keserű csokoládéöntetet csorgatunk.
A piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb...
Elkészítési idő: 1,5 óraA vizet felforralom, bele a só, a Rama margarin, a cukor, majd lassú tűzre veszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már összeállt, leveszem a tűzről és hozzáadom...
Elkészítési idő:1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. 2....
Elkészítési idő: