15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg étcsokoládé
2 tojás
fél csomag sütőpor
A cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Vegyítsd a kettőt, majd az egészet keverd simára. A legjobb, ha kézi habverővel dolgozol.
Az étcsokoládét törd darabokra, és keverd bele a tésztába. A masszát adagold ki muffinpapírral bélelt sütőformába, majd előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt. A második adag, ha ilyet tervezel, általában gyorsabban megsül.
A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 3-ba vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kisütjük. A tepsit nem kell kikenni semmivel. Amikor kisül még kicsit kézzel lenyomkodjuk , hogy laposabb legyen. 4 csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, tojásokkal, mézzel, majd hozzáöntjük a tejet, végül belekeverjük a sót, sütőport és lisztet is. A masszát sütőpapíros, vagy vék...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű