4 tojás
1 pohár zsírszegény joghurt
¾ pohár olvasztott kókuszzsír
1 pohár eritrit
kb. 3 pohár zabpehely ledarálva vagy mandulaliszt
szódabikarbóna
cseresznye vagy meggy, bogyós gyümölcs kb. 30-40 dkg
Keverj össze mindent jó alaposan! A magozott cseresznye egyik felét keverd a tésztába, a másikat pedig majd szórd a tetejére! Hadd legyen jó gyümölcsös. Sok gyümölcs, kevés piskóta…az az igazi! Én annyira „teletömtem” cseresznyével, hogy a díszítéshez egy szem sem maradt… Sebaj. Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformában (26 cm) sütöttem, de bármilyen tepsiben sütheted. A lényeg, hogy ne hagyd túl vastagra, mert félő, hogy akkor nem sül át. Előmelegített sütőben, alsó rácson, 150-180 fokon, kb. 40 perc alatt lassan készre sül. Jó étvágyat az egészséghez!
Hagyd kihűlni, és szeletelheted. A sok cseresznye miatt úgy tűnhet, hogy a közepe nem sült át, de megnyugtatlak, hogy igen. Ez nem egy száraz cseresznyés piskóta.
NEM PALEO
A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük, két részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap egy tepsis sütőpapírral kibélelünk (30x40 cm-es),...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg kristálycukrot megolvasztunk, míg teljesen folyékony nem lesz. 1,5 liter tejjel felöntjük, és felforraljuk. 7 evőkanál lisztet, 5 evőkanál kakaóval összekeverünk, felöntjük...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: NehézElkészítjük a pudingot a 3,5 dl tejjel és az 5 ek cukorral. Ha elkészült belekeverjük a túrót és hagyjuk lehűlni. A meggy levéből kevéssel kikeverjük a maradék 2 ek cukrot és a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes