4 tojás
1 pohár zsírszegény joghurt
¾ pohár olvasztott kókuszzsír
1 pohár eritrit
kb. 3 pohár zabpehely ledarálva vagy mandulaliszt
szódabikarbóna
cseresznye vagy meggy, bogyós gyümölcs kb. 30-40 dkg
Keverj össze mindent jó alaposan! A magozott cseresznye egyik felét keverd a tésztába, a másikat pedig majd szórd a tetejére! Hadd legyen jó gyümölcsös. Sok gyümölcs, kevés piskóta…az az igazi! Én annyira „teletömtem” cseresznyével, hogy a díszítéshez egy szem sem maradt… Sebaj. Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformában (26 cm) sütöttem, de bármilyen tepsiben sütheted. A lényeg, hogy ne hagyd túl vastagra, mert félő, hogy akkor nem sül át. Előmelegített sütőben, alsó rácson, 150-180 fokon, kb. 40 perc alatt lassan készre sül. Jó étvágyat az egészséghez!
Hagyd kihűlni, és szeletelheted. A sok cseresznye miatt úgy tűnhet, hogy a közepe nem sült át, de megnyugtatlak, hogy igen. Ez nem egy száraz cseresznyés piskóta.
NEM PALEO
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. 2. A kekszet ledaráljuk, vagy aprítógépben morzsásra aprítjuk, és összedolgozzuk a vajjal. A piteformába nyomkodjuk egyenletesen, úgy, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA: A tészta összetevőit összegyúrom, hűtőben legalább 1 órát pihentetem, de jót tesz neki az éjszakai pihenés is. Kinyújtom kb 2mm vastagra. Egy sütőlapot megfordítok, beborí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTésztához valókat 5 percig forró vízzel telt edény felett kevergetjük, majd hozzáadunk 50 dkg lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Összedolgozzuk, utána 4 egyenlő részre osztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojásh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű