2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=949366028526771&set=pcb.766581103492067&type=3&theater . Kb. ha 1 liter tejből csinálom, akkor 6-7 evőkanállal. Ha marad krém, mindig lefa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, 5 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, zsírozott tepsi hátulját egymás után kisütjük a lapokat. A krémhez a tojások sárgájá...
Elkészítési idő: 1 1/2 óra Nehézség: KözepesA tésztához a vajat kissé felmelegítjük, csak annyira hogy folyós állagú legyen. Közben a tésztához szükséges száraz alapanyagokat egy tálba öntjük és összekeverjük. Ebbe lassan be...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes