2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt nagyon kemény habbá verjük. Rákenjük a vaníliás krémre. A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézElkészítése: A tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű