2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
tészta: összekeverjük, 3 egyenlő részre, 180 fok krém: vaj habosra, cukor, citrom Tejben liszt felfőz, kihűt minden összekever
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta 180 fokon sül- nálunk ez az ideális hőfok- 8 perc A lisztes alap készítése : 0,5 liter tejbe 5 evőkanál lisztet keverünk, csomómentese keverjük habverő segítségével. Ezut...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézLapok: A három tojás fehérjét felverjük 13dkg cukorral kemény habnak. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, az olajat, majd kézzel belekeverjük a liszttel elkevert sütőport. Kettő il...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű