a lapokhoz:
3 tojás
3 evőkanál natúr krémsajt
1/4 teáskanál sütőpor
1/4 evőkanál édesítőszer
csipet só
a krémhez:
10 dkg vaj
1 teáskanál édesítő (pl. Lovely Sweet)
1 teáskanál citrom héja
1 teáskanál friss citromlé
1/2 evőkanál chia mag
1 evőkanál tejszín
1 csipet só
2 db eper vagy 2 evőkanál cukrozatlan eperlekvá
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, a tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá.
Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot.
Halmozz kanállal 12 db-ot, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 7-8 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.
Közben a krémhez keverd ki a vajat az édesítővel és a tejszínnel.
Add hozzá a reszelt citromhéjat és a citrom levét, ezzel is keverd simává az egészet, majd a legvégén tedd bele a chia magot és a pépesített epret vagy eperlekvárt
A kész krémet töltsd egy pohárba állított zacskóba, amivel könnyen tudod majd megtölteni a lapokat.
A kész lapokat egy nagyobb pohár segítségével vágd körbe még meleg, hogy egységes méretűek legyenek.
A lapokat kend meg egyenletesen krémmel és készíts 3-3 db-ból tortácskákat.
♥ A tészta alapanyagait - a liszt kivételével - gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle. ♥ A krémhez 1 liter tejben megfőzzük a 2 cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta süt,180 fok 30 perc Krém kikever Máz felmelegít
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz