a lapokhoz:
3 tojás
3 evőkanál natúr krémsajt
1/4 teáskanál sütőpor
1/4 evőkanál édesítőszer
csipet só
a krémhez:
10 dkg vaj
1 teáskanál édesítő (pl. Lovely Sweet)
1 teáskanál citrom héja
1 teáskanál friss citromlé
1/2 evőkanál chia mag
1 evőkanál tejszín
1 csipet só
2 db eper vagy 2 evőkanál cukrozatlan eperlekvá
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, a tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá.
Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot.
Halmozz kanállal 12 db-ot, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 7-8 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.
Közben a krémhez keverd ki a vajat az édesítővel és a tejszínnel.
Add hozzá a reszelt citromhéjat és a citrom levét, ezzel is keverd simává az egészet, majd a legvégén tedd bele a chia magot és a pépesített epret vagy eperlekvárt
A kész krémet töltsd egy pohárba állított zacskóba, amivel könnyen tudod majd megtölteni a lapokat.
A kész lapokat egy nagyobb pohár segítségével vágd körbe még meleg, hogy egységes méretűek legyenek.
A lapokat kend meg egyenletesen krémmel és készíts 3-3 db-ból tortácskákat.
Gyorsan ősszedolgozni, 2 gombócot készíteni. Nyújtani, sütni ! tepsi méretre /ragad/.175-180 fok. Krém: főzni hűlni. margarin, cukor, kakaó kikeverni. A pudinggal össze. Egy l...
Elkészítési idő:A csokit daráljuk le .A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét verjük fel kemény habbá . A sárgáját , a vajjal és a cukorral keverjük habosra . Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet...
Elkészítési idő:A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: