Egy kis pohár natúr zsírszegény tejföl vagy joghurt
2 teáskanál folyékony édesítőszer
A tejföl poharával mérve 2 pohár zabpehely liszt és 1 fél pohár teljes kiőrlésű búza vagy rozs liszt, esetleg graham liszt.
2 ek. olíva olaj
2 egész tojás
egy cs. sütőpor
1 k.k. vanília aroma
A liszeteket a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük. Ha túl kemény a tészta pici tejjel hígíthatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiba tesszük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 170-180 fokon kb. 15 perc.
Ez az alap tészta receptje, ezt még bármivel (ami fogyókúrás) fel lehet turbózni.
Sütés előtt dobálhatunk bele gyümölcsöt, diót, mogyotót, stb.
A tésztát natúr kakaóporral is készíthetjük.
Ha kisült félbe vághatjuk és megtöltejük ezzel a krémmel: egy nagy doboz 12%-os tejfölt kikeverjük 3-4 evőkanál cukormentes diabeitkus lekvárral, ízlés szerint vanília aromával és folyékony édesítővel (a lekvár édességétől függően) Hűtőben legalább egy órát hűtjük, a tésztát megkenjük, összeállítjuk, majd újabb legalább fél órára hűtőbe tesszük. Ezután szépen szeletelhető.
A sütit töltetlenül is lehet hagyni, esetleg csoki öntetet is lehet rá készíteni. Ehhez keverjünk össze 5 púpos evőkanál natúr kakaóport 1 kávéskanál folyékony édesítőszert és annyi vizet, hogy sűrűbb öntetet kapjunk. A süti tetejét vonjuk be bele.
a fehérjét, sót , cukrot felverem kemény habbá, s a többi hozzávalót is belekeverem alaposan . 4- 5 ek - nyit kiveszek belőle, és hozzákeverem a kakaót, a fehér tésztát süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tojássárgákat keverd ki a cukorral, a kukoricakeményítővel és a sóval, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd simára, és fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet. Sima, kis lángon...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször a piskótát készítjük el. A tojásokat elkezdjük habosra keverni, folyamatosan hozzáadagolva a cukrot. Jó habosra verjük, majd egy hablapát segítségével alaposan beleforgatj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű