Családireceptkönyv.hu

Francia diós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 egész tojást 30 dkg kristály cukorral, csipetnyi sóval,6 evőkanál vízzel jól felverünk. Adjunk hozzá 25 dkg átszitált lisztet és 25 dkg darált diót, 1 teáskanál sütőport amit jól összekevertünk, kikent lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 140 fokon légkeveréssel 25 percig sütjük. 28 x 40 es a tepsim.
A lapok: 30 dkg liszthez 10 dkg porcukrot, 5 dkg vajat, 1 evőkanál mézet, 1 tojássárgáját, 1 teáskanál szódabikarbónát kevés tejjel összegyúrunk, ebből két akkora lapot sütünk mint a diós tészta., 150 fokon légkeveréssel, kb 8 perc

A krémhez 3 vanília pudingot 9 dl tejjel megfőzünk, cukor nélkül, 30 dkg vajat kikavarunk 20 dkg cukorral, 2-3 vaníliacukorral, , fél rumaromával, fél vaníliaaromával és összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
Összerakjuk, teszünk rá egy nehezéket hogy kicsit összenyomja a lapokat, lehet csokival bevonni, de én csak porcukrot szitáltam rá smile hangulatjel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Cukrászkrémek - Vajkrémek
Cukrászkrémek - Vajkrémek

Elkészítés: A pudingkrémnél leírtak szerint főzünk egy sűrű pudingot, még melegen hozzákeverjük a vaj 1/3-ad részét, majd kihűlésig simára keverjük. A maradék vajat kihabosítjuk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Isteni süti
Isteni süti

Összegyúrni 2 lapot sütni Krém összefőzni hidegen bele a margarin. Tetejére sok csoki

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

Elkészítése: A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
248. Nosztalgia krémes
248. Nosztalgia krémes

A tojásokat a cukorral és a liszttel, kicsi tejjel jól kikeverjük, a tej nagy részét felfőzzük, majd mikor már nagyon meleg, ,majdnem forr, akkor egy merőkanálnyit a kikevert massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk