2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
Citromlé, vagy reszelt citromhéj, fahéjas mézes kalács ízesítő, ánizsmag
6 db tojás
5 evőkanál mákliszt (pellet)
Paleolit édesítő – stevia, xukor vagy szacharin, vagy TED-szerinti természetes édesítő – szirupok, méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál jó minőségű fehér sertészsír, vagy jászvaj (ghee) – a tésztához
10 dkg őrölt mák
3 evőkanál kókuszkrém
10 dkg kókuszzsír vagy jászvaj (ghee), vaj – a krémhez
Reszeld le a sárgarépákat, keverd bele a fűszereket, és tegyél bele ízlés szerint édesítést (Mi kevésbé vagyunk édes szájúak, én steviából késhegynyit, xukor zéróból 3 evőkannál, olvasztott szacharinból 4-5 szemet szoktam használni ilyen süteményhez.)Egy nagy tálat vegyél elő a tojások fehérjének a felveréséhez, mert végül ebbe fog kerülni az egész masszaA tojásokat válaszd szét, a sárgáját dobd rá a fűszeres sárgarépáraA fehérjét egy pici citromlé hozzáadásával verd kemény habbáA máklisztet szórva, keverve tedd hozzá a habhozÓvatosan öntsd a habhoz a reszelt sárgarépátZsírpapírral bélelj ki egy kisebb mély tepsit, öntsd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg a süteményt (Légkeveréses sütőben alsó-felső lángon 180 fokon) – Nyugodtan nézz rá a tésztára sütés közben. Nekem kb. 20 perc alatt sült meg.A krémhez használj lágy gheet, kókuszkrémet, mákot, ízlés szerint édesítőt – ezeket a hozzávalókat alaposan keverd összeA tálcára kiborított és már kihűlt süteményre kend rá a mákos krémetVégül tedd hűtőbe
Paleovital
A krém hozzávalókból a tejfelen kívül főzök sürű pépet melyet keverés mellet hagyom teljesen kihűlni majd kanalanként hozzá keverem a tejfelt. A tészta hozzávalókat meggyúrom és...
Elkészítési idő: 1-1.5 Nehézség: KözepesElkészítése: Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, egy nagyobb tepsi hátulján, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Krém: A tojásokat szétvá...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézTésztalap készítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 24 × 39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, öntsük bele...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes