2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
Citromlé, vagy reszelt citromhéj, fahéjas mézes kalács ízesítő, ánizsmag
6 db tojás
5 evőkanál mákliszt (pellet)
Paleolit édesítő – stevia, xukor vagy szacharin, vagy TED-szerinti természetes édesítő – szirupok, méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál jó minőségű fehér sertészsír, vagy jászvaj (ghee) – a tésztához
10 dkg őrölt mák
3 evőkanál kókuszkrém
10 dkg kókuszzsír vagy jászvaj (ghee), vaj – a krémhez
Reszeld le a sárgarépákat, keverd bele a fűszereket, és tegyél bele ízlés szerint édesítést (Mi kevésbé vagyunk édes szájúak, én steviából késhegynyit, xukor zéróból 3 evőkannál, olvasztott szacharinból 4-5 szemet szoktam használni ilyen süteményhez.)Egy nagy tálat vegyél elő a tojások fehérjének a felveréséhez, mert végül ebbe fog kerülni az egész masszaA tojásokat válaszd szét, a sárgáját dobd rá a fűszeres sárgarépáraA fehérjét egy pici citromlé hozzáadásával verd kemény habbáA máklisztet szórva, keverve tedd hozzá a habhozÓvatosan öntsd a habhoz a reszelt sárgarépátZsírpapírral bélelj ki egy kisebb mély tepsit, öntsd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg a süteményt (Légkeveréses sütőben alsó-felső lángon 180 fokon) – Nyugodtan nézz rá a tésztára sütés közben. Nekem kb. 20 perc alatt sült meg.A krémhez használj lágy gheet, kókuszkrémet, mákot, ízlés szerint édesítőt – ezeket a hozzávalókat alaposan keverd összeA tálcára kiborított és már kihűlt süteményre kend rá a mákos krémetVégül tedd hűtőbe
Paleovital
Elkészítés: 4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk süt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fél liter tejet a cukrokkal és a vajjal felforraljuk. A 125 ml tejben elkeverjük a búzadarát. Amikor a cukros-vajas tej felforrt, belekeverjük a tejes-búzadarát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet darált le, vagy tördelt apróra és keverd össze a darált dióval. Én egy részét ledarálom, egy részét apróra töröm és így szeletelés után nagyon guszta lesz. A cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű