Családireceptkönyv.hu

Meggyes kókusz varázs


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


(24×39 cm-es tepsihez)

A tésztához:

6 tojás
3 dl tej
2 dl étolaj
22 dkg liszt
1 cs. csokoládés ízű pudingpor
30 dkg cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor

A krémhez:

15 dkg fehér csokoládé
2 cs. kókuszos pudingpor
5 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
15 dkg cukor
4 dl habtejszín
20 dkg magozott meggy
1 ek. zselatin
1/2 dl víz

A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cuko

Elkészítés:


Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön, megdermedjen mire használni kell.
A pudingporokat a cukorral, és a tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kókuszreszeléket is hozzá adjuk.
Majd a tűzről lehúzva kihűtjük.

A zselatint langyos vízben beáztatjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük. Kis adagokban a pudingos krémmel habosra keverjük.
A kihűlt, és már felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk és együtt jól kikeverjük.
Hűtőbe tesszük.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, az étolajat és alaposan kikeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót, a pudingport és a sütőport is belekeverjük. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt külön-külön megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

A krém 1/3 részét a tetejére meghagyjuk. A 2/3 rész krémbe a lecsöpögtetett meggyet lazán bele keverjük.

Az alsó lapra rásimítjuk a meggyes krémet és befedjük a 2. lappal.
A tetejére a kókuszos krémet,az 1/3 részt kenjük.
A vaníliás cukrot a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére szórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
253.Feketeerdő kocka
253.Feketeerdő kocka

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tiramisu
Tiramisu

A tojások sárgáját alacsony fokozaton kikeverjük a vanílíáscukorral, majd a mascarponéval. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehéérjét a cukorral, majd óvatosan a mascarponés krémh...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Igazi főzött vaníliapuding
Igazi főzött vaníliapuding

1 Keverjük simára a kukoricakeményítőt 50 g nádcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliarúd kikapart belsejével és egy pici tejjel. 2 A többi tejet a már kikapart vaníliarúddal tegyük...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-tejszínes habos süti
Meggyes-tejszínes habos süti

1. A tojássárgájákat keverjük habosra 3 evőkanál kristálycukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd fokozatosan keverjük a tojássárgájás masszához. Ad...

Elkészítési idő: 75perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk