• 8 tojás
• 35 dkg cukor
• 7 evőkanál forró víz
• 25 dkg liszt
• 2 ek kakaó
• 1 cs sütőpor
Krém:
450 ml tej
3 evőkanál finomliszt
380 g vaj (vagy margarin)
300 g porcukor
30 ml rum
Oldalára és a tetejére:
10 dkg kókuszreszelék
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek porcukor
50 g vaj
2 ek citromlé
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd felváltva a sárga masszához adagoljuk a lisztet és a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ezalatt, de lehet előtte is, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel teljesen simára kikeverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a porcukrot a vajjal, és a kihűlt lisztes masszát ebbe beleöntjük, jól beledolgozzuk.
A végén beleöntjük a rumot is.
A kihűlt kakaós tésztát 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Minden darabot keresztben kettévágunk, megkenjük a krémmel, (jó teáskanálnyi) visszahelyezzük a tetejét, az oldalát is szépen körbekenegetjük, és a kókuszreszelékbe beleforgatjuk az oldalukat.
Most elkészítjük a csokit a tetejére. MIndent jól összekeverünk, és 1-2 perc alatt felmelegítjük.
A sapkák tetejét az elkészült forró csokival vonjuk be.
Betesszük a hűtőbe, és fogyasztásig ott tartjuk.
http://www.femina.hu/recept/tokeletes_almas_pite
Elkészítési idő:Elkészítés: Krém hozzávalók: 7 deci tej 2 zacskó vaníliás puding 2 evőkanál rétesliszt 2 vaníliás cukor 4 tojás sárgája 25 deka teavaj (lehet margarin is) 15 deka porcukor...
Elkészítési idő:Először a tésztát készítjük el: A 7 tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A 7 tojássárgáját, a 7 púpozott ek. porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: