Családireceptkönyv.hu

Fantasztikus ízes-krémes kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
5 dbtojás
180 gkristálycukor
200 grétesliszt
1 ev. kanálvíz
2 ev. kanálkakaó
Meglocsoláshoz:
100 mltej
1 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1/2 ltej
100 gkristálycukor
5 dbtojás sárgája
5 ev. kanálbúzafinomliszt
200 gvaj
100 gporcukor
Tetejére:
5 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1/2 dbcitrom
2-3 ev. kanálvíz

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 30x32 cm-es tepsit olajjal kikenünk, liszttel beszórunk.
A lisztet a kakaóval elkeverjük, átszitáljuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kristálycukrot és a vizet, végül a tojások sárgáját és a liszttel átszitált kakaót.A megsült tésztát meglocsoljuk a tejes, cukros, vaníliacukros keverékkel.
A krémhez a tejet feltesszük főni. Egy kisebb tálban a cukrot a tojássárgával elkeverjük, hozzáadunk egy kisebb merőkanálnyi tejet alaposan eldolgozzuk, végül belekeverjük a forró tejbe. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és sűrű krémet főzünk, amit kihűtünk.A vajat a cukorral habosra verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tejhez. A krémet a korpusz tetejére tesszük és elsimítjuk.Tetejére:
Egy edényben 100 g cukrot 2-3 evőkanál vízzel elkezdünk forralni, és addig főzzük, amíg szirupot nem kapunk.A tojásfehérjéből 100 g cukorral kemény habot verünk (gőzfürdő felett), majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró szirupot. A tojáshabot szépen csillogós lesz. ezután belekeverjük a citrom levét.A tojáshabot rátesszük a tojássárgás krémre, majd fantáziánk szerint díszítjük – csokoládéval, kakaóval… Tálalás előtt a süteményt a hűtőben jól lehűtjük. Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nikol szelet- saját recept
Nikol szelet- saját recept

Elkészítés: A krémet készítem el először. A pudingot a szokásos módon főzöm a tejjel és a cukorral majd hűlni hagyom.A túrót a vajjal habosítom.Mikor a puding kihűl a vajas túróva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Egyszerű krémes
Egyszerű krémes

A kész vajastésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, és két akkora lapra vágjuk, mint a sütőlemez (valamivel nagyobbak lehetnek az összehú­zódás miatt), majd külön-külön megsütjük. A kr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Nagyi házi krémese
Nagyi házi krémese

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Amikor összeállt, két darabra osztjuk, letakarjuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. A tésztákat lisztezett felülete...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
holland szelet
holland szelet

A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. 6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk