Tészta:
60 deka liszt, 25 deka zsír, 10 deka cukor, 1 tojás, 2 sütőpor,
kevés tej,
Krém:
fél liter tej, 1 dkg kakaó, 1 tojássárgája, 4 dkg liszt, 20 dkg cukor,
5 dkg vaj,
60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütőporból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk
Még melegen ezzel töltjük meg a lapokat.
2, karamellízálom a cukrot és úgy adom hozzá a 0,8 liter tejet és miután elolvadt a karamell besűrítem a 0,2 liter tej, 10 dkg liszt és 3 evőkanál kakaó porból készült habarással.
3, 3 laphoz: 60-70dkg liszt,1 sütőpor,10-15 dkg zsír,10-15 dkg cukor,pici só,2 tojás,kevés tej. krém:1/2 liter tej,5-6 evőkanál liszt,2 ek kakaó,kis tej,1 bégre cukor!
A natúr vajkrémet elkeverjük a porcukorral és 4 mk rummal. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, és óvatosan a vajkrémhez forgatjuk. A főzés nélkül...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA vajat a cukorral a vanília cukorral és egy tojással habosra kikeverjük. Hozzá adjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, majd ha szükséges kevés tej hozzá adásávaljól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez először kikeverjük a tojássárgáját a 20 g cukorral és a kikapart vanília magjával. Amikor habos, hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét felverjük a 60 g cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLapok elkészítése: A tojást a cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a mézet, ramát, tejet, szódabikarbónát. Ezeket tűzhelyen addig melegítjük, míg a habja növekszik, és sötét zseml...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű