Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
kevés sütőpor
Krém:
1 cs vanília puding
2,5 dl meggylé
1 dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
meggy, vagy meggybefőtt
Tetejére:
3 dl tejszín
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 30×35 cm-es sütőpapíros tepsiben sütjük,170 fokon, 20 percig, tűpróba.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk.
Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint. A tejszínt vagy hulalát felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot. Díszítés tetszés szerint.
Magozott meggyel lerakjuk a piskótát, majd krémet teszünk rá, amit leöntünk csokival.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásból, cukorból, lisztből piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor már azép kemény a hab, akkor kanalanként beleszórunk 3 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűScurgeti sucul de ananas de la o conserva, intr-un bol mic. Scufundati rapid fiecare biscuit in suc si puneti-i intr-un inel detasabil (diametrul 22 cm), acoperiti cu biscuiti doar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tejet, a zsiradékot, a cukrot, a tojást és a mézet vízgőz felett összefőzzük. ( max. 85 fokig ) Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű