Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
kevés sütőpor
Krém:
1 cs vanília puding
2,5 dl meggylé
1 dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
meggy, vagy meggybefőtt
Tetejére:
3 dl tejszín
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 30×35 cm-es sütőpapíros tepsiben sütjük,170 fokon, 20 percig, tűpróba.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk.
Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint. A tejszínt vagy hulalát felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot. Díszítés tetszés szerint.
Tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk (fehéredésig). Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, végül, óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. 160° sütjük 35 - 40 percig (tűpróba) Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál porcukorral és a pudingporral, majd felforraljuk a tejet, és a forró tejben sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, a többi cukorral habosra keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű