A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
250 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
200 g tejföl (12%-os)
80 g vaj
250 g búzaliszt (BL55)
15 g sütőpor
1 csipet só
A tepsi kikenéséhez
2 evőkanál vaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
A krémhez
6 evőkanál víz
5 evőkanál kristálycukor
125 g vaj
50 g étcsokoládé (60%-os)
1 evőkanál kakaópor - holland
100 g kókuszreszelék
A tetejére
20 g kókuszreszelék
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el, hogy kissé hűlni tudjon. A tejet lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojás sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1 Egy tálban elkeverjük a lisztet, és a cukrot. 2 Hozzáöntjük az összes tejet, és csomómentesre keverjük. 3 Elkeverjük benne a tojássárgát, és beletesszük a félbevágott vaníli...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű