4 egész tojást
25 dkg cukorr
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
Krém:
fél liter tej
vanília
7 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Csokimáz:
3 evőkanál víz
3 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaó
6 dkg vaj
1 teáskanál olajat
Kókuszkrémes szelet
4 egész tojást kikeverünk 25 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral vagy vaníliával. Majd hozzáöntünk 1 dl tejet, 1 dl olajat. Jól elkeverjük. Beleszitálunk 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport. Simára keverjük. A tésztát 2 felé osztjuk, az egyik fele marad sárga tészta, a másik részbe teszünk 2 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet. Összedölgozzuk. Egy közepes méretű /32x24cm/
tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a kakaós tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a teteje megszilárdul.
Közben fél liter tejet, vaníliát, 7 dkg lisztet és 10 dkg porcukrot krémmé főzünk. Forrón hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket. Elkeverjük. Ha a kakaós tésztánk már megsült, ráköntjük a kókuszos krémet, majd a krémen elsimítjuk a sárga tésztát. Visszatesszük a sütőbe kb. 30 percre. Ha kihűlt csokimázzal vonjuk be.
Csokimáz: 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál cukorral, 3 evőkanál kakaóval felmelegítünk, nem forraljuk. Tűzhelyről levéve beledolgozunk 6 dkg vajat és 1 teáskanál olajat. A kihűlt tésztát bevonjuk a mázzal.
Tészta: A nedves hozzávalókat összekevertem, majd hozzáadtam a szódabikarbónás kakaós lisztet. Alaposan összedolgoztam a tésztát és egy kinyomózsákba töltöttem. Lehet egy zacskóba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés Sárga tészta: a Ramát, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat habosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába, majd a sütőporos lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a sütőporos lisztet, és kb. 25 x 30 cm-es tepsiben aranybarnára sütjük. A meggyes krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű