4 egész tojást
25 dkg cukorr
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
Krém:
fél liter tej
vanília
7 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Csokimáz:
3 evőkanál víz
3 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaó
6 dkg vaj
1 teáskanál olajat
Kókuszkrémes szelet
4 egész tojást kikeverünk 25 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral vagy vaníliával. Majd hozzáöntünk 1 dl tejet, 1 dl olajat. Jól elkeverjük. Beleszitálunk 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport. Simára keverjük. A tésztát 2 felé osztjuk, az egyik fele marad sárga tészta, a másik részbe teszünk 2 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet. Összedölgozzuk. Egy közepes méretű /32x24cm/
tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a kakaós tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a teteje megszilárdul.
Közben fél liter tejet, vaníliát, 7 dkg lisztet és 10 dkg porcukrot krémmé főzünk. Forrón hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket. Elkeverjük. Ha a kakaós tésztánk már megsült, ráköntjük a kókuszos krémet, majd a krémen elsimítjuk a sárga tésztát. Visszatesszük a sütőbe kb. 30 percre. Ha kihűlt csokimázzal vonjuk be.
Csokimáz: 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál cukorral, 3 evőkanál kakaóval felmelegítünk, nem forraljuk. Tűzhelyről levéve beledolgozunk 6 dkg vajat és 1 teáskanál olajat. A kihűlt tésztát bevonjuk a mázzal.
A fagyasztott vajas tésztát ( 1 lap) kiolvasztottam, felkockáztam, és 200 fokon kb 15 percig sütöttem. Nem szurkáltam meg, és nehezéket sem tettem rá. Hagytam felpuffadni őket, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra kavarjuk a tojásokkal, hozzáadjuk a tejfölt meg a tejet. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával meg a sóval, és a tojásos masszába kavarjuk. A masszát három r...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű