550 gramm liszt,
80 gramm vaj,
1 teáskanál szódabikarbóna,
180 gramm cukor,
2 tojás,
3 evőkanál méz,
3 evőkanál tejföl vagy joghurt.
A krémhez:
1 liter tej,
10 evőkanál búzadara,
15 evőkanál cukor,
narancs aroma,
80 gramm vaj,
kis kakaó
rum
200 gramm savanyú lekvár az egyik lap megkenéséhez.
A tetejére:
200 gramm olvasztott csokoládé, v. 4 ek kakaó kis víz
1 evőkanál olaj.
Liszt, vaj,morzsol. szódapor, cukor, tojás, méz, tejföl, össze.
2 fele oszt, nyújt, 180 fok 8 perc,
Tej forró bele dara,cukor, vaj, rum.Felébe kis kakaó.
Tésztát felezni 4 lap lesz.
Tészta kakaós krém, tészta lekvár, tészta krém, tészta, csokimáz.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, beleütjük a tojásokat is, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót. Jól összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe...
Elkészítési idő:Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit. A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet elvegyítjük a sü...
Elkészítési idő:A vajat, a mézet és a cukrokat egy lábasban összekeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a vaj elolvad. 5 percig hűlni hagyjuk. A vajas k...
Elkészítési idő: 25 perc♥ Dulce de leche: a sütőt 220°-ra előmelegítjük, majd egy edénybe nyomjuk a sűtített tejet. Az edényt (jénai) tepsibe tesszük. Ha a sütő elérte a 220°-ot, vizet forralunk és a teps...
Elkészítési idő: