550 gramm liszt,
80 gramm vaj,
1 teáskanál szódabikarbóna,
180 gramm cukor,
2 tojás,
3 evőkanál méz,
3 evőkanál tejföl vagy joghurt.
A krémhez:
1 liter tej,
10 evőkanál búzadara,
15 evőkanál cukor,
narancs aroma,
80 gramm vaj,
kis kakaó
rum
200 gramm savanyú lekvár az egyik lap megkenéséhez.
A tetejére:
200 gramm olvasztott csokoládé, v. 4 ek kakaó kis víz
1 evőkanál olaj.
Liszt, vaj,morzsol. szódapor, cukor, tojás, méz, tejföl, össze.
2 fele oszt, nyújt, 180 fok 8 perc,
Tej forró bele dara,cukor, vaj, rum.Felébe kis kakaó.
Tésztát felezni 4 lap lesz.
Tészta kakaós krém, tészta lekvár, tészta krém, tészta, csokimáz.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Hozzá keverjük az étolajat és a tejet. Az almát és a jól megmosott citrom héját le...
Elkészítési idő:A házi krémes krémet és a tejszínhabot elkészítem a zacskón leírtak szerint,majd összekeverem őket a mascarponéval! A rumos,tejes,kávéba áztatott babapiskótákkal rétegezem a kréme...
Elkészítési idő:A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport 1 dl tejjel habosra keverjük. A maradék tejet a csokoládéval felforrósítjuk, belecsurgatjuk a tojásos keveréket...
Elkészítési idő: 1 óra