550 gramm liszt,
80 gramm vaj,
1 teáskanál szódabikarbóna,
180 gramm cukor,
2 tojás,
3 evőkanál méz,
3 evőkanál tejföl vagy joghurt.
A krémhez:
1 liter tej,
10 evőkanál búzadara,
15 evőkanál cukor,
narancs aroma,
80 gramm vaj,
kis kakaó
rum
200 gramm savanyú lekvár az egyik lap megkenéséhez.
A tetejére:
200 gramm olvasztott csokoládé, v. 4 ek kakaó kis víz
1 evőkanál olaj.
Liszt, vaj,morzsol. szódapor, cukor, tojás, méz, tejföl, össze.
2 fele oszt, nyújt, 180 fok 8 perc,
Tej forró bele dara,cukor, vaj, rum.Felébe kis kakaó.
Tésztát felezni 4 lap lesz.
Tészta kakaós krém, tészta lekvár, tészta krém, tészta, csokimáz.
Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk. A lisztet, sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát rumaromás langyos vízben kicsit megáztatom. A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem és kifőzöm. (Elég csak félkészre főzni, még lesz ideje a sütés alkalmával puhulni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, cukrot, vaníliáscukrot összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, elegyítjük, majd hozzáöntjük a lisztet, a sütőport, a diót, alaposan összekeverjük, és egy kiva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdíszíteni, tölteni: dióbél porcukor Nutella szórócukor lekvár csokoládé (+olaj) 1 tojás Elkészítés: Elég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz! A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű