menu

Családireceptkönyv.hu

139. Burgonyapogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojás
2 kk só

Elkészítés:


Kihűlt burgonya ,margarin,liszt,tojás összegyúrni.Megsózni,kétszer egymás után vékonyra nyújtani,háromszorosan összehajtva.
Hűtőben tenni 3-4 órára.Ujjnyi vastagra nyújtani,szaggatni.Tojással lekenni.
200 fok 30 perc

139.  Burgonyapogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Libatöpörtyűs pogácsa
Libatöpörtyűs pogácsa

20 dekagramm libazsírt, és 3 tojás sárgáját egy evőkanál sóval habosra keverünk, majd 1 kilogramm liszttel, 2 és fél pohár tejföllel, 4 deciliter tejben felfuttatott 4 dekagramm él...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-sajtos ropogós
Diós-sajtos ropogós

Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vajas...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Délvidéki sajtos sós tekercs
Délvidéki sajtos sós tekercs

ELKÉSZÍTÉS: A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Kubikosfánk
Fánk - Kubikosfánk

1. A hámozott, kockákra vágott burgonyát megfőzzük, levét leöntjük, a burgonyát összetörjük, majd elkeverjük a zsírral, szódabikarbónával, a tojással és a sóval. 2. Annyi liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk