Mákos réteg:
25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
Piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz
Krém:
4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor
Máz:
olvasztott csokoládé
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tésztára simítjuk, a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Petes Andrásné receptje.
1.A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük. 2.Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk. 3.2-3 órát pihentetjük sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A pudingot az édesítővel és a vaníliával megfőzzük a tejben majd kihűtjük. ◾️A tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudinghoz forgatjuk. ◾️Egy gyümölcskenyérformát vagy egy edényt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes2 keverést csinálok: 6 tojásból, 12 dkg porcukorral, 12 dkg lisztből, pici sütőporral. Ez hagyományos piskótatészta alap elkészítése. A tepsikre teszek a kivágott sütőpapírból, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű