Tészta: 30 dkg liszt,1 egész tojás,1 evőkanál zsír,1 kávéskanál sütőpor,3-4 evőkanál tej,6 dkg cukor,
Töltelék: 1 kg alma, 15 dkg vaníliás cukor
Az egészet összegyúrni és 4 lapban megsütni.
A töltelékhez az almát lereszelni a 15 dkg vaníliás cukorral megdinsztelni.
Miután a lapok kihűltek, megtölteni az almás töltelékkel és másnapig állni hagyni!
A feldarabolt eper felét a ferdére állított poharakba töltött folyékony gyümölcskocsonyába teszed. Amíg a gyümölcskocsonya megszilárdul, az eper másik felét összeturmixolod, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. 2.A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 165 fokra. A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára,utána könnyebb lesz vele dolgozni . A kih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű