menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes csokoládés finomság sütés nélkül, csodás ízű


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)

Elkészítés:


A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.

Meggyes csokoládés finomság sütés nélkül, csodás ízű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Mézes krémes
Mézes krémes

Tésztához: A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi anyagot. Összeálitjuk a tésztát és 4 részre osztjuk. kb20*35 ös lisztezett tepsi hátulján világos barnára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Túró rudi pite
Túró rudi pite

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskrémes
Mézeskrémes

A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Karamellás
Karamellás

Tejben elkeverjük a lisztet és sűrűre főzzük. A cukrot felolvasztjuk, beleöntjük a kávét, összefőzzük. A kettőt összekeverjük, majd ha langyosra hűl hozzáadjuk a habosított marga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk