8 tojás
18 dkg margarin
13 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
12 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
10 dkg porcukor
4 dl tej
4 dl tejszín
18 dkg margarin
13 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
12 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
10 dkg porcukor
4 dl tej
4 dl tejszín
Elkészítés:
8 evőkanál cukrot és 8 tojásfehérjét habbá verek. 8 evőkanál lisztben elkeverek 1 teáskanálnyi sütőport és hozzáadom a habhoz, összekeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm (tűpróba).
8 tojássárgát, 4 evőkanálnyi cukrot, 5 evőkanálnyi lisztet és 2 evőkanálnyi vaníliás cukrot elkeverek 4 dl tejben és sűrűre főzöm, majd hagyom hűlni.
18 dkg margarint alaposan kikeverek 10 dkg porcukorral és hozzáadom a kihűlt krémhez és rásimítom a tésztára.
A legtetejére 4 dl tejszínből habot verek, rákenem és olvasztott csokival csurgatom le.
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és a sóval. Ha nem elég apró (finom) a túró, préseld át szűrőn, vagy törd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a tölteléket és az öntetet kell elkészítenünk. Mérjük ki külön edénybe a két csokoládét, a tejszínt pedig forraljuk fel. A felforrt tejszínből 500 ml- t mérjünk a fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet a kakaóporral, és a porcukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, és a tejet, majd összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta tejet adjunk még hozzá. Egy 18-20 cm...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 C fokon megsütjük. (kb. 20-25 perc)...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes