A piskótához: 7 db tojás, 7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum, + 1 kg savanykás alma.
Krémhez:
20 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor,
2 és fél dl tej, 1 csomag vaníliás puding.
Mázhoz:
1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára egy kicsit összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül.
Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.
A krém elkészítése:
A margarint habosra keverjük a porcukorral,
a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihült összekeverjük a margarinons krémmel. Tanácsok:Nagyon finom és mutatós sütemény!
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját. Beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Egy másik tálban a tojást simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel futtassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesCukrot,mézet,tejet,vajat,tojást gőzön 5 percig főzzük.Melegen hozzáadjuk a lisztet,szódaport. 3 lapot sütünk belőle. Krém: Tejben felfőzzük a lisztet. Vajat kikeverjük a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű