menu

Családireceptkönyv.hu

Almás krémes piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához: 7 db tojás, 7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum, + 1 kg savanykás alma.

Krémhez:
20 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor,
2 és fél dl tej, 1 csomag vaníliás puding.

Mázhoz:
1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.

Elkészítés:


Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára egy kicsit összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül.
Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.

A krém elkészítése:
A margarint habosra keverjük a porcukorral,
a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihült összekeverjük a margarinons krémmel. Tanácsok:Nagyon finom és mutatós sütemény!

Almás krémes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csokis-gesztenyés muffin
Csokis-gesztenyés muffin

A csokis-gesztenyés muffinnal nincs más dolgod, mint összekeverni a hozzávalókat. Önmagában is nagyon finom, de alkalmakra ünnepibbé teheted csokimázzal és egyszerű díszítéssel. A...

Elkészítési idő: 10+20 sütés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsintafánk – bögrésen, 10 perc alatt
Palacsintafánk – bögrésen, 10 perc alatt

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Főzött diókrém,
Főzött diókrém,

Gőz felett sűrűre főzzük a diót, a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és a rumot. A krémet kavargassuk főzés közben, hogy le ne égjen. Mikor sűrűvé vált, le is vehetjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás süti
Almás süti

Az almát megpucolom ,megreszelem és megdínsztelem a cukorral és fahéjjal. A hozzávalókat jól összegyúrom és 2 lapot nyújtok ,egyiket a tepszi aljára helyezem megszurkálom egy vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk