250 dkg liszt
5 dkg margarin
3 dkg cukor
1 tojás
5 g kakaó
csipet só
1 tk .fahéj
60 ml marsala bor /édes fehér bor
A szélek kenéséhez
1 db tojásfehérje
A krémhez
800 g ricotta /túró/ mascarpone
200 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
200 g étcsokoládé / reszelt
A végekre
pisztácia,csoki forgács,stb.
A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és jól összegyúrjuk. Majd a hűtőbe tesszük kb. 30 percig pihenni.
Ezután lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk. 8-10 cm köröket szaggatunk.
Habroló formára tekerjük szorosan. A tojásfehérjével érdemes a széleket lekenni, és jól összetapasztani., különben sütés közben kinyílik.
Forró olajba tesszük, és szép barnára sütjük őket (gyorsan sülnek /
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és egy habzsák (zacskó) segítségével a rolóba nyomjuk. A végeit lehet csokoládéba, darabolt pisztáciába mártani.,
A tölteléket érdemes a fogyasztás előtt beletenni, mert megpuhul a tészta tőle.
Én betöltöttem az egészet, és a hűtőbe tettem, míg elfogy. Nekem jobban bejött másnap, mikor már kissé felpuhult a tészta a krémtől.
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáli-ból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fenti hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. 180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Nem szabad, hogy barna legyen. 2 db-ot lekvárral összeragasztunk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA sütőt előmelegítem. A hozzávalókat összekeverem ,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm,egyenletesen elosztva és közepes lángon,kb.180 C°-on kb.20-25 percig sütöm.Tűpróbával nézem,ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű