Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Profiterol


Írta:

Elk. idő: 150perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

25 dkg liszt
2,5 dl víz
1,5 dl olaj
4 normál tojás
1 teáskanálnyi cukor
1 csipet só
A töltelékhez:

10 dkg porcukor
6 dkg liszt
3,5 dl tej
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Végy elő egy mélyebb lábast, majd a liszt és a tojások kivételével mérj ki és tölts bele mindent, aztán gyújts alájuk és kezdd el kevergetni. Amikor elkezd forrni, adagold hozzá a lisztet is és keverd egészen addig, amíg szépen el nem válik az edény falától. Most szükséged lesz a kedvenc habverőgépedre, ezzel kezdd el folyamatosan keverni a lisztes tésztát és közben üsd bele a tojásokat, akkor jó, ha összeáll szép, homogén masszává. Kerítsd elő a legalkalmasabb tepsidet, tégy az aljára sütőpapírt. A masszát töltsd egy habzsákba és nyomj egységes méretű halmokat a tepsibe. A sütőt melegítsd elő 210 fokra, az aljában helyezz el egy vízzel töltött edényt - vagy permetezd meg a tésztahalmokat vízzel -, majd ha elérte a megfelelő hőfokot, told be a tésztát.Ha szép barnák a tésztahalmok, húzd ki a sütőből a tepsit és tedd félre. Most nekiállhatsz a tölteléknek. A töltelékhez elővett tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a cukrokkal, majd add hozzájuk a tejet is. A fehérjéket verd kemény habbá, majd tedd félre. A cukros-tojásos tejet tedd fel főni, folyamatos keverés mellett, majd ha már elválik az edény falától, vedd le a tűzről és pár gyors, de óvatos mozdulattal keverd hozzá a fehérjét. Miután kihűlt a krém, nincs más dolgod, mint a tésztahalmokba tölteni. Ehhez ismét habzsákra lesz szükséged, adagold bele a vaníliás krémet, majd töltsd a gombócok közepébe. Ezzel kész is van az alap, hogy mit teszel rá, azt már rád bízzuk, a legegyszerűbb olvasztott csokival nyakonöntve is remek lesz.

Profiterol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

mint fenn

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar diós piskóta
diós piskóta

a piskótához: • 6 tojás • 6 kanál víz • 20 dkg kristálycukor • 14 dkg liszt • 1 csomag vaníliás cukor • 1/2 csomag sütőpor • 4 dkg dió a krém hozzávalói: • 1 csomag vaníli...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes

◾️A tojások sárgáját és a cukrot/édesítőt habosra keverjük. ◾️Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük. ◾️A lisztet a sütőporral és a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KRÉMES VAJAS LEVELES TÉSZTÁS
KRÉMES VAJAS LEVELES TÉSZTÁS

A fagyasztott vajas tésztát ( 1 lap) kiolvasztottam, felkockáztam, és 200 fokon kb 15 percig sütöttem. Nem szurkáltam meg, és nehezéket sem tettem rá. Hagytam felpuffadni őket, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk