Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

249. Banános/elefántkönny


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
12 dkg cukor
25 dkg liszt
7 ek olaj
1/2 tk sütőpor
csipet só
1 ek kakaó

krém:15 dkg cukor
3 tojássárga
3 ek liszt
2 vaníliáscukor
2 dl tej
20 dkg vaj
4-5 banán

Elkészítés:


Piskótát megsütni. 38 x 23 tepsi. Ha kész 10 percig ,kicsit nyitott ajtajú sütőbe hagyni.
Krém: Tojássárga ,cukor habosra keverni,hozzá tej,liszt sűrűre főzni.Hűlni hagyni.
Vajat, vaníliáscukrot kikeverni ,bele 2 összetört banán.
Tésztát ketté vágni 3/4 rész krém,rá a többi banán szeletelve.
Tetejére tészta és a maradék krém.

249. Banános/elefántkönny

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Madártej szelet
Madártej szelet

A tésztához 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk 1 teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Habos linzer kosárka
Habos linzer kosárka

A hozzávalókból sima tésztát dolgozunk ki, melyet egy kis ideig hideg helyre helyezünk. A tésztát kb 5mm vastagságra nyújtjuk. Kosárka forma segítségével kivágjuk a tésztát, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós-meggyes vaníliakrémes szelet
Diós-meggyes vaníliakrémes szelet

A krémhez 5 dl tejet forrni teszünk, ezalatt a 4 tojássárgáját 6 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 pudingport, és a maradék 1 dl tejjel simára kavarjuk. Amikor a tej for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Oroszkrém torta
Avatar Bertalan Kedvelnék
Oroszkrém torta

A tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk