Tészta: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipetnyi só
Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor
1, 2 l víz
30 dkg cukor
9 tojás fehérje
A tészta
hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.)
Krém: 4 csomag vaníliás pudingport
2 dl vízzel és
10 dkg cukorral beáztatjuk
+ 1 liter vízzel felfőzzük és ebbe a tűzről levett krémbe keverjük a
9 tojás fehérjéből és
20 dkg cukorral felvert habot.
A sárgáját nem szabad felhasználni a krémhez!!!nk
Kiegészíthetjük tejszínhabbal, a tetejére karamellás cukormázzal , így Francia krémes kapuk.
A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A liszt...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összekeverjük,végül a tojásfehérje habját is és két lapba kisütjük. A tejben felfőzzük a réteslisztet majd hülés után simára keverjük vajjal,porcukorral,vanil...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk, lehűtjük, majd állandó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű