Tészta: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipetnyi só
Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor
1, 2 l víz
30 dkg cukor
9 tojás fehérje
A tészta
hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.)
Krém: 4 csomag vaníliás pudingport
2 dl vízzel és
10 dkg cukorral beáztatjuk
+ 1 liter vízzel felfőzzük és ebbe a tűzről levett krémbe keverjük a
9 tojás fehérjéből és
20 dkg cukorral felvert habot.
A sárgáját nem szabad felhasználni a krémhez!!!nk
Kiegészíthetjük tejszínhabbal, a tetejére karamellás cukormázzal , így Francia krémes kapuk.
A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a diót, a tejet, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a masszához forgatjuk, majd p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 6 tojássárgát 10 dkg porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl olajat, 10 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaóport, 1 cs sütőport, és a 6 tojás felvert habját, majd sütőpapírra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral. A margarint kissé megolvasztjuk (én mikróban szoktam), majd hozzátesszük a liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű