Tészta: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipetnyi só
Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor
1, 2 l víz
30 dkg cukor
9 tojás fehérje
A tészta
hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.)
Krém: 4 csomag vaníliás pudingport
2 dl vízzel és
10 dkg cukorral beáztatjuk
+ 1 liter vízzel felfőzzük és ebbe a tűzről levett krémbe keverjük a
9 tojás fehérjéből és
20 dkg cukorral felvert habot.
A sárgáját nem szabad felhasználni a krémhez!!!nk
Kiegészíthetjük tejszínhabbal, a tetejére karamellás cukormázzal , így Francia krémes kapuk.
1. A tézstához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. Egy kenyérformát kivajazunk és kil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ferdén tesszük a tészta közepébe, majd pillecukor, csoki, keksz, cukor, csoki. A tészta széleit ráhajtuk, a tojásos vízzel lekenjük, amitől fényes és barna lesz. 190 fo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepestészta az anyagokat összedolgozzuk és 3 lapot sütünk tepsi hátán krém a cukrot a margarinnal habosra keverjük...a vízzel a pudingot felfőzzük majd a tűzről levéve hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyítsd a sütőport, a lisztet, a kókuszreszeléket és a kakaót. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral, és forgasd bele a kakaós keveréket. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű