Tészta: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipetnyi só
Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor
1, 2 l víz
30 dkg cukor
9 tojás fehérje
A tészta
hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.)
Krém: 4 csomag vaníliás pudingport
2 dl vízzel és
10 dkg cukorral beáztatjuk
+ 1 liter vízzel felfőzzük és ebbe a tűzről levett krémbe keverjük a
9 tojás fehérjéből és
20 dkg cukorral felvert habot.
A sárgáját nem szabad felhasználni a krémhez!!!nk
Kiegészíthetjük tejszínhabbal, a tetejére karamellás cukormázzal , így Francia krémes kapuk.
A palacsintákat sütjük ki először. A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és egyenként kisütjük.(12 db palacsinta sült ki,24 cm-es palacsintasütőben A töltelék készítése: A hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörjük fel a tojásokat és tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze és öntsük hozzá a tejet, még egyszer keverjük össze, majd tegyük oda főni. Lassú tűzön főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A tojássárgáját a porcukorral elkeverjük, majd 8 kanál vizet apránként hozzáadva 30 percig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amit a sütőporral és a kakaóval e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű