- 2 csomag babapiskóta
- 0,5 l tejföl
- 0,5 l tejszín
- 1 citrom + a díszítéshez
- 12 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Felverjük a habtejszínt. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel. Egy 2-3 literes edénybe rétegezzük a citromos habot és a babapiskótát, de fontos, hogy az aljára és a tetejére krém kerüljön! A tetejét friss gyümölcsökkel díszíthetjük. Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben pihentetjük.
A tetejére citrom és lime karikákat tegyünk.
Eredeti recept: Andi konyhája
1.) Azalapanyagoktat összegyúrjuk, ha szükséges cseppnyi hideg tejet adhatunk hozzá. 2.) Rudacskákat formálunk és csokimázban megforgatjuk.
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: NehézEgy 26 cm-es, kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk. A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk. A pudingporokat 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy datolyát és mazsolát (vagy áfonyát) vízbe áztatjuk, majd a vízzel együtt leturmixoljuk. Beletesszük a mogyivajat, kakaóport és zabot. Végül golyókat formázunk a masszából.
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA turót és a vaniliás cukrot a margarinal robottal jól kikavarni, a zselatinhoz hozzá keverni a cukrot majd apránként hozzá adagolni a tejet és felfözni. Még langyosan a margari...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű