- 500 ml tejföl
- 500 ml tejszín
- 1 citrom + a díszítéshez
- 12 evőkanál édesítőszer
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
◾️Felverjük a habtejszínt.
◾️Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint az édesítőt majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
◾️Egy 2-3 literes edénybe rétegezzük (én egy kenyérsütő formába tettem) a citromos habot és a babapiskótát, de fontos, hogy az aljára és a tetejére krém kerüljön!
◾️A tetejét friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
◾️Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben pihentetjük.
Citrom és lime szeletekkel, tejszínhabbal díszítjük.
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét a cukor felével keményre verem. A tojássárgájához adom a maradék cukrot azt is kicsit kihabosítom. Ebben elkeverem a felvert fehérjét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket. A kekszmasszából belenyomunk a formába ann...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztalapokhoz 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, folyamatosan keverve összefőzzük. A tűzről levéve 15-20 percig állni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű