40 dkg fekete szeder (pár szemet tegyünk félre a díszítéshez)
csipet só, ízlés szerint cukor
vaníliáscukor, fahéj, citrom
fél tasak vaníliás pudingpor
egy pohár joghurt
A gyümölcsöt lábasba szórjuk, és felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a fűszereket. Kevés ideig főzzük, majd átturmixoljuk. A pudingport kevés vízzel csomómentesre kavarjuk, majd lassan a leveshez adjuk. Újraforralás után jöhet a joghurt (most erdei gyümölcsös volt), és a citromkarika.
Ha szükséges, utánízesítjük és lehűtjük. Tejszínhabbal, néhány gyümölccsel tálaljuk. Adhatunk hozzá erdei gyümölcs fagylaltot is.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Turmixba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt, citromlevet, cukrot, bodza szirupot, krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrűnek t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, majd a szilvákkal együtt kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, a vízzel, a nádcukorral, a fahéjjal, és felforraljuk. (Én olyan méretű a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://gyereketeto.blogspot.hu/ http://norimindenmenteskonyhaja.hu http://juduspeckonyha.blogspot.hu/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát a hűtőbe tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű