Csirkeszárnyak, comb és csirkemell csíkok besózva
Tempura:
4 ek liszt
kb_ 2 dl víz
1 kefír vagy joghurt
só, bors, fokhagyma
1kk. sütőpor
1 ek . étkezési keményítő
Kb palacsintasűrűségű legyen
Ebbe beletesszük a csirkedarabokat
Fűszerek: kb 15 dkg kisztbe keverve
2/3 teáskanál só
fél teáskanál kakukkfű
fél teáskanál bazsalikum
1/3 teáskanál oregánó
egy teáskanál zellersó
egy teáskanál feketebors
egy teáskanál szárított mustár
4 teáskanál paprika
2 teáskanál fokhagymasó
egy teáskanál őrölt gyömbér
3 teáskanál fehérbors
A kukorica pelyhet durvára törjük, belekeverjük a fűszereket, kb 1/3 arányba zsemlemorzsát és 1 ek étkezési kemény.
Sütéskor a tempurából ebben forgatjuk meg a húst és sütjük.
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vékonyra kivert hússzeleteket a finomra tört fokhagymával ízesített tejben, a hűtőszekrényben egy napig pácoljuk. Másnap a páclevet leitatjuk róla, a húst kissé megsózzuk és pap...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű