Csirkeszárnyak, comb és csirkemell csíkok besózva
Tempura:
4 ek liszt
kb_ 2 dl víz
1 kefír vagy joghurt
só, bors, fokhagyma
1kk. sütőpor
1 ek . étkezési keményítő
Kb palacsintasűrűségű legyen
Ebbe beletesszük a csirkedarabokat
Fűszerek: kb 15 dkg kisztbe keverve
2/3 teáskanál só
fél teáskanál kakukkfű
fél teáskanál bazsalikum
1/3 teáskanál oregánó
egy teáskanál zellersó
egy teáskanál feketebors
egy teáskanál szárított mustár
4 teáskanál paprika
2 teáskanál fokhagymasó
egy teáskanál őrölt gyömbér
3 teáskanál fehérbors
A kukorica pelyhet durvára törjük, belekeverjük a fűszereket, kb 1/3 arányba zsemlemorzsát és 1 ek étkezési kemény.
Sütéskor a tempurából ebben forgatjuk meg a húst és sütjük.
A kacsamellről lefaragom a húson túllógó zsíros részeket. Megsózöm, bedörzsölöm apróra vágott friss rozmaringgal, bazsalikommal. Serpenyóben, evőkanálnyi étolajon elősütöm, oly m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy forró serpenyőbe kevés olajat nyomatunk és rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy jól lepiruljon a hús, majd félretesszük (nem kell teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző nap beáztatjuk, majd másnap ugyanabban a vízben előfőzzük. A csíkokra vágott káposztát roppanósra főzzük. A megpucolt, karikára vágott sárgarépát is előfőzzük. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, 3-4 darabba vágjuk, besózzuk. A tojást és a sajtkrémet robotgéppel simára keverjük, belevegyítjük a többi hozzávalót is. Híg nokedlitészta-áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes