Csirkeszárnyak, comb és csirkemell csíkok besózva
Tempura:
4 ek liszt
kb_ 2 dl víz
1 kefír vagy joghurt
só, bors, fokhagyma
1kk. sütőpor
1 ek . étkezési keményítő
Kb palacsintasűrűségű legyen
Ebbe beletesszük a csirkedarabokat
Fűszerek: kb 15 dkg kisztbe keverve
2/3 teáskanál só
fél teáskanál kakukkfű
fél teáskanál bazsalikum
1/3 teáskanál oregánó
egy teáskanál zellersó
egy teáskanál feketebors
egy teáskanál szárított mustár
4 teáskanál paprika
2 teáskanál fokhagymasó
egy teáskanál őrölt gyömbér
3 teáskanál fehérbors
A kukorica pelyhet durvára törjük, belekeverjük a fűszereket, kb 1/3 arányba zsemlemorzsát és 1 ek étkezési kemény.
Sütéskor a tempurából ebben forgatjuk meg a húst és sütjük.
A darált húst tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt feketeborsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom, és a húshoz adom, végül az 1 db tojást. Alaposan összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hártyáitól és erektől megtisztított libamájat szeletekre vágjuk, tálba helyezzük, ráreszeljük a fokhagymát és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Két órára a hűtőbe tesszük. A b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk a hártyától (ha van), majd keresztben leszeleteljük. Egy tűzálló üvegtálat kikenünk margarinnal majd a sózott-borsozott csirkemellel teljesen berakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz