menu

Családireceptkönyv.hu

DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg leveshús
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma

bors
3 tojásfehérje
30 dkg darált marhahús
1 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:


1. A húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről.

2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és 2 órán keresztül főzzük.

3. A levest leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, a zsiradékot leszedjük a tetejéről.

4 A tojásfehérjéket enyhén felverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a darált marhahúst, a hideg levesbe tesszük. Nagyon lassan elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargatva. Amikor feljött a tetejére, abbahagyjuk a kavarást, és hagyjuk gyöngyözni 2 órát
Szőrszitán vagy pelenkán óvatosan átszűrjük.

DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

A tyúkot megmossuk, és a vöröshagymával (egészben) feltesszük főzni egy minimum 5 literes edényben, hideg vízben. Ami nagyon fontos, hogy ne forrjon bugyogva, tehát kis lángon kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Sárgarépa krémleves (Crème Crécy)
Sárgarépa krémleves (Crème Crécy)

Csontokból vegyes zöldséggel, fűszerrel levest főzünk. 50 dkg szép piros sárga¬répát, 10 dkg vöröshagymát szeletekre vágunk. A hagymát kevés vajban meg- fonnyasztjuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

1,5 l víz + 0,5 l paradicsomlé 6 kanál cukor 1 kanál só ----------------------------------------------------------- ezt felforralni 3 dl hideg víz + 4 ek. liszt --> kikever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Spárgakrémleves 1.
Spárgakrémleves 1.

Elkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk