menu

Családireceptkönyv.hu

DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg leveshús
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma

bors
3 tojásfehérje
30 dkg darált marhahús
1 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:


1. A húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről.

2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és 2 órán keresztül főzzük.

3. A levest leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, a zsiradékot leszedjük a tetejéről.

4 A tojásfehérjéket enyhén felverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a darált marhahúst, a hideg levesbe tesszük. Nagyon lassan elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargatva. Amikor feljött a tetejére, abbahagyjuk a kavarást, és hagyjuk gyöngyözni 2 órát
Szőrszitán vagy pelenkán óvatosan átszűrjük.

DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

Egy fazékban felforraljuk a vizet, beletesszük a húsleveskockát, a sót és a babérlevelet. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a hagymaszeleteket 8-10 perc alatt addig sütjük b...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Almaleves
Almaleves

A megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót. Forrástól számí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a hideg paradicsomlével és elkeverjük. Beletesszük a vöröshagymát, a MAGGI Zöldségleveskockákat és ízlés szerint adunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomleves -Mama
Paradicsomleves -Mama

Rántást készítünk, felengedjük vízzel, majd a paradicsompürét belekeverjük. Sóval, cukorral ízesítjük.Forrás után pár percig főzzük.

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk