6 kisebb cukkini, olivaolaj, 10 dkg mozzarella sajt, tengeri só és bors, valamint egy kevés oregánó
Hogyan fogjunk hozzá?
A cukkiniket mossuk meg, vágjuk le a szára végeit, majd hosszában vágjuk ketté az egészet. Nagyjából 5-6 evőkanál olivaolajban keverjük el egy kevés sót, borsot és oregánót ízlés szerint - ha köretnek lesz a cukkini, akkor nem szükséges túlfűszerezni, ha csak magában fogyasztjuk, akkor érdemesebb többet tenni bele. Óvatosan, nagyon vékonyan kenjünk meg vele a cukkini vágott felét, majd először vágott felével lefelé grillezzük kb. 6-10 percig, hőfoktól függően, majd megkenjük a másik felét is, és átfordítjuk. Ekkor mehet a tetejére a sajt, még 5-10 percig grillezzük. Figyeljünk oda, hogy ne tegyünk rá túl sok sajtot, nehogy a parázsban végezze. Használhatunk más sajtokat is, azonban a mozzarella sajt a legkevésbé "folyós" választás.
A gombafejek közepéből kitörjük a szárakat. A szárakat apróra vágjuk a fokhagymával együtt. Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott gombaszárat és fokhagymát. Sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a zablisztet, a sót és a sütőport ismertetjük össze egymással, majd mehet bele a tojás, a túró és a kókuszolaj. Alapos kavarás után hagyjuk pár percet állni a masszát. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karfiolt és brokkolit kisebb rózsákra bontjuk. A sárgarépát hámozzuk, felkarikázzuk, a karfiollal és a brokkolival együtt sós, ételízesítős, babérleveles vízben roppanósra főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást verjük fel, sózzuk, borsozzuk. A lisztet szitáljuk egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a diót és a szezámmagot. A camembert sajtot forgassuk...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: Könnyű